Decemberi horoszkóp és holdnaptár Szombathely környékére

2005.11.30. 15:18

Az ALON megbízásából egy szombathelyi asztrológusnő elkészítette a tizenkét csillagjegy lokális horoszkópját december hónapra. És ez még mind semmi: A napokra lebontott részletes holdnaptárból a Szombathely környékiek részletes tanácsokat kapnak táplálkozásukra nézve, sőt azt is megtudhatják, mikor célszerű hajat festetni, szőrteleníteni vagy éppen szexelni.

Decemberi horoszkóp és holdnaptár Szombathely környékére

Új szolgáltatás indult az ALON-on. A tervek szerint rendszeresen közöljük Galankó Márta következő hónapra vonatkozó horoszkópját és holdnaptárját. A szombathelyi asztrológusnőt arra kértük, hogy az előrejelzéseit pontosítsa Szombathely és környéke számára. Kellemes böngészést!

Kos (március 21. – április 20.)

A hónap konstellációja segíti a Kosokat a korábban kitűzött konkrét céljaik megvalósításában, akiknek azonban nem voltak konkrét célkitűzéseik, ne most próbálják megvalósítani álmaikat, mert falakba ütközhetnek, úgy érezik majd magukat, mintha akadálypályán közlekednének. Azoknak, akik a Kos jegy második felében születtek, párkapcsolatában ebben az időszakban feszültség uralkodhat. Ez kicsit érzékenyebben érintheti őket a szokásosnál, hiszen az érzelmek és szenvedélyek most nagy hangsúlyt kapnak az életükben.

Pénzügyekben nem érdemes rizikót vállalniuk, mert anyagi téren váratlan fordulatokra következhetnek be. A hónap vége egy régi kapcsolat lezárását és egy szenvedélyes vonzalom kezdetét hozhatja a Kos szülötteknek.

Bika (április 21 – május 21)

Azok a Bikák, akik a jegy első felében születtek, összeütközésbe kerülhetnek a törvénnyel, ne hívják ki maguk ellen a sorsot, ne parkoljanak tilosban és most ne kezdjenek peres ügyekbe. Hatalmas tetterő feszül bennük, most nem törik le a kudarcok. A türelem most nem erényük, minden vágyukat haladéktalanul ki akarják elégíteni.Társuk valamit titkolhat előlük, ennek hatására más felé kacsinthatnak, másokkal is kapcsolatot kezdeményezhetnek a hónap során. A jegy második felében született Bikáknak kedvezően alakulhat az anyagi helyzete kapcsolataiban, viszont problémák adódhatnak, magányosnak érezhetik magukat. Ezen felül jobban teszik, ha a téli sportok helyett az aktív pihenést mellet döntenek.

Ikrek (május 22 – június 21.)

Az Ikreknek nem ez lesz a sikerhónapjuk az év során, az biztos. Folyamatosan kudarcokkal szembesülnek, úgy érzik, nem sikerülnek terveik, az egész világ összeesküdött ellenük. Ráadásul baráti kapcsolatai sem úgy alakulnak, hogy jól kibeszélhesse nekik problémáit. Úgy tűnik, senkit sem tud elérni, akit pedig mégis, az nagyon elfoglalt. Ha kivételesen erőt vesznek magukon, megülnek a fenekükön és otthonukban keresik a megoldást, akkor viszont társuk erős érzelmi támaszt nyújthat nekik.

A jegy második felének szülöttei sorsában váratlan fordulat következhet be, egy hirtelen esemény keresztülhúzhatja eddigi elképzeléseiket.

Rák (június 22. – Július 22.)

Az érzelmes kis Rákok jól fogják magukat érezni a bőrükben. Eljött az ő idejük, a családi összetartozás, sütés-főzés ideje ,nekik ez sorsuk, most elemükben vannak. Kellő energiával rendelkeznek, amire nagy szükség is van a karácsonyi készülődés során. Szükség esetén bátran forduljanak barátaikhoz, számíthanak a segítségükre. Kedvezően alakulnak peres ügyeik, a törvény most őket segíti, házasságkötésüket is égi áldás kíséri. A jegy második felének szülöttei pénzügyi zavarba kerülhetnek, problémák jelentkezhetnek a párkapcsolatukban, véget érhet egy szerelem. Gyógyírként menjenek el barátaikkal síelni a hegyekbe, ebben segítik őket a csillagok.

Oroszlán (július 23 – augusztus 23.)

Az Oroszlán szülöttek kiteljesedését segíti a december hónap. A közlekedéssel azonban hadilábon állnak, óvatosan közlekedjenek, és jogi ügyeik sem a legjobban alakulnak. Tervezett házasságkötésükkel kapcsolatban folyamatosan nehézségekbe ütközhetnek. Érzelmeiket ne fojtsák magukba, mert ennek eredményeként az ünnepek alatt eluralkodhat rajtuk a magányosság érzése. A jegy második felében szülöttek megfelelő elismerésben részesülnek, a számukra oly fontos tekintélyre, elismertségre tehetnek szert, de ez kapcsolataikban munkájukban feszültségeket okozhat. Az ünnepeket az Oroszlánokra jellemző kényelemben töltsék, engedjék el magukat, ez most nem a sportolás ideje.

Szűz (augusztus 24- szeptember 22.)

A Szűzek nem fogják a helyzet magaslatán érezni magukat, önbizalomhiányból eredő érzéseik felerősödhetnek, emiatt feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetnek. Úgy érzik majd, minden az ő nyakukba szakadt, de semmi gond, a sok feladat mellé kellő energiát biztosítanak majd a csillagok.

Jogi ügyeik kedvező fordulatot vesznek, és házasságuk is a csillagok áldása alatt köttetik. A jegy második felének szülöttei mind a szerelemben, mind kapcsolataikban szerencsésnek érzik majd magukat, és ne hagyják, hogy egy hirtelen fellobbanó szenvedély kerekedjen felül tartós érzelmeik felett.

Mérleg (szeptember 23 – október 23.)

A Mérleg jegy szülöttei igazán elemükben lehetnek, sikeresnek érzik majd magukat. Ám a sors váratlan akadályokat gördíthet eléjük. Ne ijedjenek meg, ezek segítik életüket, hiszen minden korlát egyfajta védelmet is jelent az érintettek számára. Előtérbe kerülnek az érzelmek, de vigyázzanak, ne vigyék túlzásba, nem biztos, hogy partnerük hasonlóan „érzelmes” állapotban van, és nehezen viselheti az érzésáradatot, amit viszont a Mérlegek viselnek nehezen.

Lépjenek túl a sértődöttségükön, ne hagyják, hogy a karácsonyi ünnepek alatt a feszültség uralja párkapcsolatukat! Pénzügyek terén most jobb, ha nem kockáztat!

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók energiatúltengésük miatt most hirtelen cselekedetekre szánhatják el magukat. Jobb, ha visszafogják ezirányú késztésüket, különben kudarcok érhetik, ami miatt feszültté, erőszakossá válhatnak. Rossz hangulatuk miatt próbálnak a világtól elzárkózni, pedig jobb lenne, ha elfogadnák a baráti meghívásokat, a társaság most sokat segíthet nekik. Ha nem viselik, hogy mások korlátozzák őket, állítsanak fel önmaguknak korlátokat, és döntsék el, hogy miről mond le a hónap során, ellenkező esetben veszteségek érhetik. Nem lesz túl érzelmes hangulatban decemberben, inkább az értelem és az ésszerűség alapján döntenek.

Kellemes meglepetés a jegy második felében születettek számára, ha nem hagyják, hogy pénzügyek miatt összetűzésbe keveredjenek, akkor a szerelmükkel boldog napokat élhetnek át.

Nyilas (november 23. – december 21.)

Az asztrológia és a sors tekintetében születésnapjukkal új év indul a Nyilasok életében. Ez azt jelenti, hogy egyes bolygóállások egész évükre kihathatnak. Ha ezidáig sikertelennek érezték az évet, lélegezzenek fel, számukra a születésnappal kezdődik az új év, új lehetőségek, lezárták, ami a múlt évben történt. Bátran tűzzenek ki új célokat, szorgalommal és kitartással sikereket érhetnek el.

A Nyilasok decemberben tele vannak kreativitással, empátiával, átérzi a környezetében élő emberek problémáit, ha tud, segítsen, legyen önfeláldozó. Váratlan helyzetekkel kerülhetnek szembe a hónap során, és emiatt úgy érezhetik, semmi sem úgy sikerül nekik, ahogy tervezték. Nézzenek önmagukba, tudatosítsák, fogalmazzák meg konkrétan vágyaikat, hogy ne csak azt érezzék, mi nem jó, keressék meg, helyette mi lenne a megoldás, enélkül folyamatosan kielégületlenséget fognak érezni.

Figyeljenek párkapcsolatukra, most könnyen magányossá válhatnak, kössenek kompromisszumokat, lepjék meg párjukat apró dolgokkal. Ne legyenek öntörvényűek, ha nem veszik figyelembe mások akaratát és véleményét, könnyen kivívhatják környezetük ellenszenvét.

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakokat a tenyerén hordozza a sors december hónapban. Emberekkel való kapcsolatát a harmónia jellemzi, anyagi helyzete is kedvezően alakul ezért bátran utazzanak el barátaikkal, párjukkal a hegyekbe pihenni, síeljenek, korcsolyázzanak! Most a törvény is az ő oldalukon áll, ha most kötnek házasságot, a csillagok áldása alatt tehetik, illetve peres ügyeik számukra legkedvezőbben zárulnak. Tele vannak energiával, vállalkozó kedvvel. Törekedjenek a társas kapcsolatokra, például bátran megszervezhetik a szilveszteri bulit, mindenkitől számíthatnak segítségre ebben is, de figyeljenek rá, hogy ne erőltessék saját akaratukat a többiekre. Munkájukban elismerik őket, és a hónap során váratlanul rájuk törhet a szerencse is. Ne feledjék, ez az Önök hónapja!

Vízöntő (január 21. – február 18.)

A Vízöntőknek számos akadályt kell legyőzniük a hónap során, úgy érzik hogy az általuk kitűzött célok újabb és újabb akadályokba ütköznek, amitől egyre feszültebbé válhatnak. Ha nem egyedül próbálják megoldani gondjaikat, akkor könnyebben találnak megoldást és nem fogják azt érezni, hogy a világ összeesküdött ellenük. A jog és törvény most nem a Vízöntők érdekeit szolgálja, lehetséges problémáik megoldását ne tereljék jogi útra.

Felfokozott energiáikat most ne arra használják fel, hogy a sors ellen hadjáratot indítanak, ne erőltessék azokat a dolgokat, amiknek a kivitelezésénél számos akadályba ütköznek, ez csak kudarcérzést okozna nekik. A hónap során különösen érzékenyek lehetnek és felerősödik az ezoterikus dolgok iránti érdeklődésük és hajlamuk.

Ha valaki segítséget kér tőlük, ne tagadják meg, ellenkező esetben kellemetlen dolgokkal fognak szembesülni. A téli sportolást halassza későbbre, nehogy baleset érje. A jegy második felében születettek életében a sors hirtelen változást hozhat.

Halak (február 19. – március 20.)

A Halak energiája és vállalkozókedve most felfokozott, ezért a kitűzött feladatokat képesek megoldani. A nehézségek miatt most nem keserednek el, hanem kihívásként élik meg azokat. December hónap során sikeresnek érzik majd magukat, hatékonyak munkájukban, lehetőséget kaphatnak közszereplésre is.

Keresik a lehetőséget társas összejövetelekre, most nyíltak és barátságosak megnyilvánulásaik. Ugyanakkor felerősödhet szabadságvágyuk továbbá munkájukban, környezetükben valami újat, szokatlant, valami mást szeretnének létrehozni. Semmi gond, kifogyhatatlan a fantáziájuk.

A jegy második felének szülöttei boldognak érzik magukat szerelmükkel, párjukkal is. Tanulásukat, szellemi és kommunikációs tevékenységüket kifejezetten segítik most a csillagok. Vigyázzanak, hogy szabadságvágyuk, önállósodási törekvéseik nehogy rosszul süljenek el, mert egy rossz döntés miatt akár magányossá is válhatnak.

A Holdnaptár

Amíg az éven belül mindig tisztában vagyunk azzal, hogy a Nap éppen melyik csillagjegyben jár, az a köztudatban kevésbé ismert, hogy a Hold melyik csillagjegyben és melyik fázisában - újhold, növő, fogyó vagy telihold - van, és ez ránk és tevékenységeinkre milyen hatást gyakorol. A Hold megközelítőleg 28 nap alatt minden jegyben tartózkodik, ellentétben a Nappal, amely bolygónak ehhez egy évre van szükség.

A Holdnak hanyagolása nem mindig volt így, a mai tudomány által is elismert és nagyra tartott Charles Darwin természettudós Az ember származása című művében például a következőképpen ír: „Az ember az emlősökhöz, a madarakhoz, sőt még a rovarokhoz is hasonlóan alá van vetve azoknak a titokzatos törvényeknek, amelyek szerint bizonyos normális folyamatok, mint a terhesség, a növények növekedése és beérése, bizonyos betegségek időtartama, a Hold periódiusaitól függ.”

Azt egyébként mi is tapasztaljuk, hogy például az apály-dagály, a nők havi ciklusa és számtalan más tevékenység hatékonysága és sikere (a különböző háztartási munkáktól kezdve a komolyabb orvosi beavatkozásokig) szintén a Hold periódusaival van összefüggésben.

Ehhez nyújt segítséget a Holdnaptár, ami valamiféle iránymutatás azok számára, akik elfogadják, hogy nem mi uraljuk a természetet, hanem mi vagyunk alávetve a természeti törvényeknek. Azoknak is érdekes lehet, akik puszta kíváncsiságból kipróbálják, mennyivel hatékonyabbak bizonyos tevékenységek a Hold állása szerint arra alkalmas napokon.
Holdnaptár 2005. December
Hold helyzete, jegyváltás Elem Kedvező hatást fejt ki Kedvezőtlen hatást fejt ki Érintett szervek Jól felszívódó tápanyagok Ajánlott
DECEMBER
1. Nyilas ÚjholdtűzOroszlán, Kos, Vízöntő, MérlegIkrek, Szűz, HalakCsípő, comb, máj, méregtelenítő szervekfehérjeMéregtelenítő kúra, rossz szokásokról való lemondás
2. NyilastűzOroszlán, Kos, Vízöntő, MérlegIkrek, Szűz, HalakCsípő, comb, máj, méregtelenítő szervekfehérjebőrtáplálás, szauna, mozgás, de! kevésbé hatékony a mosás
3. NyilastűzOroszlán, Kos, Vízöntő, MérlegIkrek, Szűz, HalakCsípő, comb, máj, méregtelenítő szervekfehérjebőrtáplálás, szauna, mozgás, de! kevésbé hatékony a mosás
2h 41m 47s Bak
4.BakföldBika, Szűz, Skorpió, HalakRák, Kos, MérlegCsontrendszer, térd, bőr, fogakásványi sókbőrtáplálás, szauna, mozgás
5. BakföldBika, Szűz, Skorpió, HalakRák, Kos, MérlegCsontrendszer, térd, bőr, fogakásványi sókkenyérsütés, gyakori szellőztetés
4h 35m 48s Vízöntő
6. VízöntőlevegőMérleg, Ikrek, Nyilas, KosOroszlán, Bika, SkorpióLábszár, boka, idegrendszerzsírokkenyérsütés, gyakori szellőztetés
7. VízöntőlevegőMérleg, Ikrek, Nyilas, KosOroszlán, Bika, SkorpióLábszár, boka, idegrendszerzsíroktalpmasszázs, öntözés, gyapjú dolgok szellőztetése, de nem ajánlott a hajvágás!, hajmosás!
6h 43m 55s HalakLábszár, boka, idegrendszer
8. HalakvízRák, Skorpió, Bak, BikaSzűz, Nyilas, IkrekLábfej, vízháztartás, nyirokutakszénhidrátoktalpmasszázs, öntözés, gyapjú dolgok szellőztetése de! nem ajánlott a hajvágás, hajmosás!
9. HalakvízRák, Skorpió, Bak, BikaSzűz, Nyilas, IkrekLábfej, vízháztartás, nyirokutakszénhidrátokolvasás, pihenés, zenehallgatás de4 nem ajánlottak a fogászati kezelések
10h 02m 01s Kos
10. KostűzOroszlán, Nyilas, Vízöntő, IkrekMérleg. Bak, RákFej, izomzatfehérjeKöröm-, és hajvágás, sütés de! nem ajánlottak a fogászati kezelések
11. KostűzOroszlán, Nyilas, Vízöntő, IkrekMérleg. Bak, RákFej, izomzatfehérjeKöröm-, és hajvágás, sütés de! nem ajánlottak a fogászati kezelések
14h 45m 56s Bika
12. BikaföldBak, Szűz, Rák, HalakSkorpió, Oroszlán, VízöntőNyak, torok, pajzsmirigy, mandulák, nyelőcsőásványi sókböjt, bőrtáplálás, pénzügyi dolgok, családi költségvetés elkészítése de nem ajánlottak a fogászati kezelések
13. BikaföldBak, Szűz, Rák, HalakSkorpió, Oroszlán, VízöntőNyak, torok, pajzsmirigy, mandulák, nyelőcsőásványi sókböjt, bőrtáplálás, pénzügyi dolgok, családi költségvetés elkészítése de nem ajánlottak a fogászati kezelések
20h 58m 58s Ikrek
14. IkreklevegőVízöntő, Mérleg, Oroszlán, KosNyilas, Halak, SzűzKarok, kezek, légzőszervek, idegrendszer, beszédszervekzsírokgyakori szellőztetés, barátok látogatása, pihenés
15. Ikrek TeliholdlevegőVízöntő, Mérleg, Oroszlán, KosNyilas, Halak, SzűzKarok, kezek, légzőszervek, idegrendszer, beszédszervekzsírokgyakori szellőztetés, barátok látogatása, pihenés, de semmilyen műtét nem ajánlott!
16. IkreklevegőVízöntő, Mérleg, Oroszlán, KosNyilas, Halak, SzűzKarok, kezek, légzőszervek, idegrendszer, beszédszervekzsírokmosás, öntözés, sportolás, fogyókúra
5h 00m 33s Rák
17. RákvízSkorpió, Halak, Bika, SzűzBak, Mérleg, KosMell, gyomor, petefészek, méhszénhidrátokmosás, öntözés, sportolás, fogyókúra
18. RákvízSkorpió, Halak, Bika, SzűzBak, Mérleg, KosMell, gyomor, petefészek, méhszénhidrátokmosás, öntözés, sportolás, fogyókúra, szauna
15h 14m 17s Oroszlán
19. OroszlántűzKos, Nyilas, Mérleg, IkrekVízöntő, Bika, SkorpióSzív, gerincfehérjehaj, és körömvágás, sütés, mozgás
20. OroszlántűzKos, Nyilas, Mérleg, IkrekVízöntő, Bika, SkorpióSzív, gerincfehérjehaj, és körömvágás, sütés, mozgás
21. OroszlántűzKos, Nyilas, Mérleg, IkrekVízöntő, Bika, SkorpióSzív, gerincfehérjehajfestés, bőrtáplálás, körömápolás, szőrtelenítés
3h 37m 44s Szűz
22. SzűzföldBak, Bika, Rák, SkorpióHalak, Nyilas, IkrekVékonybél, idegrendszer, hasásványi sókhajfestés, bőrtáplálás, körömápolás, szőrtelenítés
23. SzűzföldBak, Bika, Rák, SkorpióHalak, Nyilas, IkrekVékonybél, idegrendszer, hasásványi sókhajfestés, bőrtáplálás, körömápolás, szőrtelenítés
16h 25m 12s Mérleg
24. MérleglevegőVízöntő, Ikrek, Oroszlán, NyilasKos, Bak, RákVese, hólyagzsíroktakarítás, gyakori szellőztetés, sütés, fémtisztítás
25. MérleglevegőVízöntő, Ikrek, Oroszlán, NyilasKos, Bak, RákVese, hólyagzsírokFogyókúra, pihenés
26. MérleglevegőVízöntő, Ikrek, Oroszlán, NyilasKos, Bak, RákVese, hólyagzsírokFogyókúra, pihenés de! nem ajánlott a hajmosás, hajvágás
3h 02m 51s Skorpió
27. SkorpióvízRák, Halak, Bak, SzűzBika, Vízöntő, OroszlánGenitáliák, vastagbél, végbél, húgyutakszénhidrátokszex, mosás, öntözés, pihenés, de nem ajánlott a hajmosás, hajvágás
28. SkorpióvízRák, Halak, Bak, SzűzBika, Vízöntő, OroszlánGenitáliák, vastagbél, végbél, húgyutakszénhidrátokszex, sütés-főzés, pihenés
9h 42m 51s Nyilas
29. NyilastűzOroszlán, Kos, Vízöntő, MérlegIkrek, Szűz, HalakCsípő, comb, máj, méregtelenítő szervekfehérjesütés-főzés, pihenés
30. NyilastűzOroszlán, Kos, Vízöntő, MérlegIkrek, Szűz, HalakCsípő, comb, máj, méregtelenítő szervekfehérjebőrtáplálás, szőrtelenítés, körömápolás, de! kevésbé hatékony a mosás!
12h 34m 42s Bak
31. Bak ÚjholdföldBika, Szűz, Skorpió, HalakRák, Kos, MérlegCsontrendszer, térd, bőr, fogakásványi sókbőrtáplálás, szőrtelenítés, körömápolás, de! kevésbé hatékony a mosás!
.