Heti holdnaptár: április 1. - április 7.

2006.03.30. 21:13

A táblázatos forma helyett ezentúl könnyebben emészthető, olvasmányos formában közöljük a holdnaptárat. De nem csak ez az egyetlen változás, hiszen ezentúl heti lebontásban közöljük házi asztrológusunk holdmozgással kapcsolatos tanácsait. Lapszerkezeti okok miatt a folytatások várhatóan majd a kishírek között jelennek meg: ott tessék tehát majd keresni őket hetente. A horoszkópok és a holdnaptárok folyamatosan nyomon követetők az

2006. április 1. Szombat

A mai napon a Hold a Bika jegyében halad. A ráció uralkodik, a biztonság válik értékké. Elsődleges fontosságot jelentenek az állandósággal, stabilitással, kapcsolatos kérdések. Ha döntéshelyzetbe kerülünk, ezek fogják az elsődleges szempontot jelenteni számunkra. Nagyon fontosak lesznek az élvezetek, ha tehetjük, csináljunk egy finom ebédet vagy vacsorát, biztosan kevésbé lesz nyűg számunkra, mint más napokon. Ugyanakkor ne csodálkozzunk, ha kissé kényelmesek leszünk, nem lesz könnyű minket otthonról kimozdítani.

Mindamellett realitásunk a helyén van, írjuk össze mire van szükségünk és bátran mehetünk vásárolni, nem fogunk könnyen elcsábulni. Nem jelentenek terhet a kitartást igénylő feladatok sem, nem véletlenek az ehhez kapcsolódó kifejezések, mint pl. a nyakasság.

Figyeljünk nyaki tájékunkra, ma nagyon könnyen megfázhat a torkunk, mandulánk, fülünk. Ha fázósak vagyunk és az időjárás szükségessé teszi, mindenképpen védjük ezt a testtájékot. Igyunk rekedtség elleni vagy meghűlés elleni teát, most megkétszereződik jótékony hatása.

Megfigyelhetjük, hogy aki nem érzi magát biztonságban, akár anyagi, akár érzelmi téren, védi a nyakát, télen jellemzően garbót, nyáron színes sálakat visel.

Akinél nem életmentő műtétről van szó, nem javasolt ezeken a napokon a fent említett szervek műtése, pl. mandula-, pajzsmirigyműtét, tubus behelyezés, mivel nagyobb a sikertelenség, a gyógyulási idejük meghosszabbodik, erősebbek a műtét utáni fájdalmak. Ha pajzsmirigy problémája van ezen a napon kiemelten figyeljen rá, hogy ne fokozódjon a probléma. Szépségápolás terén jó hatásúak az arcpakolások, és mindenféle bőrápolás.

Táplálkozásunk terén az ásványi anyagok felszívódása a leghatékonyabb, lehetőleg kerüljük a sózott élelmiszereket, sonkát, szalonnát, sózott heringet, feta sajtot, jó hatású viszont, ha minél több ásványvizet iszik.

Célszerű rápillantani szobanövényeinkre is, ha valamelyiket kissé satnyának ítéli meg most célszerű tápoldattal megöntözni.

2006. április 2. Vasárnap

Ugyan a mai napon a Hold a Bika jegyével kezd, de hamar (1: 49: 01-kor) átvándorol az Ikrek jegybe, és a mai napunkat már ez a jegy határozza meg.

A tegnapi lustálkodást ma felváltja a tettrekészség, szívesen mozgunk, keressük a társasági, baráti összejöveteleket és jobb ha nem kerülünk telefon közelébe, hiszen ez biztosan jelentősen megnöveli számlánkat.

Kíváncsiságunk felfokozott, minden új információ befogadására nyitottak vagyunk, de jobb ha tudjuk, ezeken a napokon könnyebben becsapnak és félrevezetnek bennünket, mivel hajlamosak vagyunk a dolgokat felületesen kezelni, nem is beszélve szétszórtságunkról.

Kiemelt figyelmet érdemelnek az Ikrek Hold napokon a vállak, karok, kézfejek, illetve légzőszerveink. Ha formába akarja hozni magát a ami napon végzett karizom erősítő gyakorlatok hatékonysága megnő és nagyon jót tesz a vállak, karok masszírozása is. Felhívnám azonban a figyelmet, hogy semmiképpen se erőltessük túl a dolgot, mert a most okozott károk, húzódások, rándulások sokkal lassabban gyógyulnak, mint általában.

Ha valakinek kapcsolati (nem feltétlenül párkapcsolati) problémái vannak, az nagyon sokszor itt jelenik meg. Nem véletlen az a szimbólum sem, hogy átkarolják egymás vállát az együvé tartozók. Jótékony hatású a mai napon alkalmazott kézápolás, de Ikrek Hold napokon semmiképpen sem javasolt a manikűr. Kényeztessük magunkat frissítő fürdővel.

Táplálkozás szempontjából a mai nap zsír nap, azaz nagyon könnyen szívódik fel. Jobban tesszük, ha ezeken a napokon kerüljük a zsíros olajos ételeket, ugyanis kétszer olyan hatékonyan épülnek ránk a kilók, int más napokon. Ugyanakkor a zsír elhagyásának jótékony hatása is duplázódik, akinek magas a koleszterinszintje és ezeken a napokon ellenáll a kísértésnek meglepődve fogja tapasztalni a következő vizsgálatkor mennyivel csökkent a káros érték.

Ezek a napok kiválóan alkalmasak a virágmagok elvetésére, és virágzó szobanövényeink tápoldatozására, meglátjuk mennyivel gazdagabb lesz majd virágzásuk.

2006. április 3. Hétfő

A mai napon a Hold még mindig az Ikrek jegyében tartózkodik, hatásai az előző naphoz hasonlóan érvényesülnek. A kitartás, megrögzöttség nem az erősségünk, ne vágjunk bele ilyen feladatokba, a mai napon viszont bármilyen új információt szívesen fogadunk. Agyunk vág mint a beretva, könnyen tanulunk, szívesen olvasunk.

Hangulatunkat a az optimizmus uralhatja és kevésbé ragadunk bele problémáinkba. Ha tehetjük tervezzünk be magunknak estére egy jó kis baráti beszélgetést. A háztartási teendők közül a mai napon szellőztessünk hosszan, ha otthon vagyunk és az időjárás is megengedi, akár ablakot is pucolhatunk.

A test kiemelt területei a tegnapival azonosak, viszont nem árt vigyázni szeles, hűvös időben lehetőleg öltözzünk fel, különben már akár holnap szembesülnek a megfázás „jótékony” hatásaival. Akik reumásak, ezeken a napokon érzékenyebben lehetnek, fájdalmaik felerősödnek, célszerű ezért egy tisztító kúrát beterveznie. Ugyancsak ehhez a jegyhez kötődik a hideg kéz „szindróma”, ami a vér keringési zavaraira utal, és azt jelenti, nem óhajtjuk megégetni kezünket, hogy bár tudjuk mit kellene cselekednünk, bizonytalanok vagyunk annak kimenetelében.

Szépségápolás tekintetében sokat tehetünk, ha vállaink és karjaink masszírozását, masszíroztatását ezekre a napokra tervezzük. Táplálkozásunk tekintetében még ma is csak akkor fogyasszunk zsíros ételeket, ha a testsúlynövelés a cél, tudjuk, most kétszeresen épül be.

Ha nem vetettük el a „virágzöldségeket” a brokkolit, a karfiolt, az articsókát itt az ideje a palántakészítésnek.

2006. április 4. Kedd

A mai napon a Hold 8:14:41-kor átvándorol a Rák jegyébe, ahol – mivel ennek a jegynek az uralkodója – igazán jól érzi magát. Ezekben a napokban a család, otthon, érzelmek kerülnek előtérbe. Szívesen maradunk otthon, főzünk, gondoskodunk szeretteinkről. A mondás, hogy valakire azt mondjuk, olyan mint az áprilisi időjárás, huncut szófordulattal most duplán áll, hiszen tudjuk, ha érzelmeink uralnak bennünket, akkor minden hatásra impulzívan reagálunk és nem bírálja felül a bennünk keletkező hangulatleképezéseket az ész.

Ha tehetjük, iktassunk be egy közös családi programot, amiben mindenki részt vesz, vagy próbáljunk ”asztalnál marasztaló”, de nem túl nehéz vacsorát készíteni, nagyon jó kis beszélgetés sülhet ki belőle, hiszen most fogékonyak vagyunk rá!

A Rákhoz tartozó testrészek a mellkasi terület, tüdő, mell, a méh, a petefészek, gyomor, gyomorszáj. Ezek a testrészek most kifejezetten érzékenyek, műtéti beavatkozás ezen a területen Rák Hold napokon nem javallott! Ha lehet, ne terheljük túl a gyomrot, napokig nem jöhetünk ki belőle. Gyomorégésre hajlamosak, csökkentsék a kávé, csokoládé, fűszeres ételek mennyiségét ezeken a napokon, feleannyi adag is ártó hatású! Táplálkozás vonatkozásában ma a szénhidrátok épülnek szuperhatékonysággal, gondoljuk meg mennyi kenyeret és tésztát eszünk, helyezzük inkább a fehérjékre, zöldségekre a hangsúlyt.

A mai napon öntözzük meg virágainkat, egyes tapasztalatok szerint a víz napokon végzett öntözés hatékonyabb és kitart a következő víz jegyig.

2006. április 5. szerda

A Hold az előző naphoz hasonlóan a Rák jegyében tartózkodik. A mai napon nem jelent gondot gyermekeink, idős szüleink ápolása. Emiatt a feltámadt ösztönök miatt felerősödik bennünk a gondoskodásra való vágy, párunk és a körülöttünk élő emberek iránt. Akinek Rák napjegyű ember van a közvetlen környezetében, mindig figyeljen rá, hogy azt érezhesse, szükség van rá. Fiatalon ugyan nehezebb őket rávenni a családalapításra, de aztán annál nagyobb mellbedobással végzik feladatukat. Rák Hold idején nagyon együtt tudunk érezni másokkal, átérezzük problémájukat, odafigyelünk rájuk.

Ezeken a napokon csak rövid szellőztetéseket végezzünk, és a világért se ezen a napon tegyük ki az ágyneműt szellőztetni, ugyanis könnyebben átnedvesedik, és nehezen szárad ki, nyirkos marad.

Mivel ehhez a területhez tartozik a vizesedés is, ilyen problémák fellépésekor, a tüneti kezeléseken túl gondolkodjunk el azon, hogy miért fogjuk vissza érzelmeinket, hagyjuk kiáradni őket. Ha nem így teszünk, ez a gond akár krónikussá is válhat. Táplálkozás tekintetében célszerű odafigyelni a cukrokra, csokikra és a magas cukor-, vagy szénhidráttartamú gyümölcsökre is, mert ezeken a napokon szénhidrátdús étkezés mellett meglepően kigömbölyödhetünk.

Ezek a napok a levélnövények ültetésének és gondozásának kedveznek, vessünk salátát, spenótot, sóskát, káposztaféléket!

2005. április 6. Csütörtök

A Hold a nap nagy részében még mindig a Rákban jár. Az érzelmi világunk mélyebb, mint általában, könnyebben sebezhetőek vagyunk ezekben a napokban. Ezeken a napokon otthonunk kerül előtérbe, sokakat elfog a takarítási mánia, rendbe teszik, csinosítják lakásukat. Ilyenkor szoktak előkerülni a családi fotóalbumok, jókat lehet nosztalgiázni a régi képeken. Emeljük fel ilyenkor bátran a telefont. és hívjuk a rég nem látott-hallott ismerőst, biztosan jót tesz majd lelkünknek.

Szenteljen figyelmet arra, mit eszik, fogyasszon könnyű ételeket, igyon emésztésserkentő vagy gyógyfűből készült teát. Akinek gyomorfekélye van, gondolkodjon el azon, valóban meg akar-e mindig mindenáron mindenkinek felelni. Tökéletesség nincs, a perfekcionizmus gyógyíthatatlan betegség. Ha ehhez ragaszkodik, elzárja maga elöl az új dolgok beengedésének, elfogadásának lehetőségét.

Táplálkozásunkban az előző két naphoz képest továbbra is a szénhidrát felszívódás a leghatékonyabb, ne együnk fehérkenyeret, ha dönthetünk a magasabb ballaszttartalmú barnaliszt készítmények mellett döntsünk. Este próbáljon ellazulni, kényeztesse magát egy nyugtató hatású fürdővel.

Ha ez ideig késleltettük a gyümölcsfák metszését, ne Rák Hold napokon tegye, a fák és bokrok magas víztartalma miatt ez kifejezetten káros hatású.

2006. április 7. Péntek

A Hold az Oroszlán jegyében van. Magabiztosabbak vagyunk, mint más napokon, nyitottság, nagylelkűség jellemez bennünket. Fellépéseink energikusak és kellő figyelemmel tudjuk kísérni a hozzánk fordulókat. Könnyen ismerkedünk, flörtölünk, és szerencsésen ötvöződik bennünk a szenvedélyesség és a gyengédség.

Oroszlán Hold napokon könnyen féltékenyekké válhatunk, és ennek következményeként akár melodramatrikus megnyilatkozásaink is lehetnek. Az üzleti életben most könnyen érvényesülhetünk határozott fellépésünkkel. Menjünk színházba vagy moziba, a kultúra élvezetére ezek a napok különösen kedvezőek.

Az Oroszlán jegyhez tartozik a szív, a gerinc, a hát. Éppen ezért a költözéseket ne ezekre a napokra tervezzük, ha nem akarunk összeszedni egy jó kis gerincsérvet! Akinek vérnyomásproblémái vannak, ezeken a napokon fokozódhatnak, figyeljünk a kávé, tea cigaretta most fokozottan fejti ki hatását. De fordítva is igaz, ha ezeken a napokon gyakran szédülünk, időnként össze-vissza kalimpál a szívünk, érdemes rendszeresen megmérni a vérnyomásunkat, kiderülhet, hogy magas vagy alacsony vérnyomásunk kezelésre szorul.

Táplálékminőség szerint fehérje nap van, egyen sok gyümölcsöt, fogyasszon húst, de mértékkel, megfelelő táplálkozással izomtónusunkat is könnyen regenerálhatjuk, ha következetesen követjük a szabályt és Kos, Oroszlán és Nyilas napokon kellő hangsúlyt helyezünk megfelelő fehérjebevitelre.

A mai nap keressük fel fodrászunkat, kiváló alkalom kínálkozik a hajvágásra, az Oroszlán napokon végzett nyiratkozás hosszabb távon hajunk erősödését eredményezi.

Aki pompázatos gyepet szeretne, Oroszlán napon vessen fűmagot, és mivel most a Hold növekedő fázisban van, ezek a napok a legalkalmasabbak a gabona vetésére.

Holdnaptár

.