Vacsora a karnevál szponzorainak

2006.11.09. 23:49

Valamiért sok üres hely maradt a Claudius Hotel rendkívül elegánsan megterített asztalainál. Viszont aki csütörtök este eljött a szponzoroknak rendezett fogadásra és borvacsorára, valószínűleg nem bánta meg. Mint ahogy a karneváli turisták sem az ideutazást, bár a közlekedésen és parkoláson még lehetne javítani.

A Savaria Karnevál támogatói minden évben köszönetet, oklevelet és kis partit kapnak gesztusként, hogy hozzájárultak a város legnagyobb, legsikeresebb rendezvényéhez.

Ilyenkor a szervezők egyben arról is beszámolnak, milyen volt az idei rendezvény fogadtatása.

Vacsora a karnevál szponzorainak

Az idén 125 szponzort vártak a Claudius Szálló éttermébe. Mivel nincs módunk felsorolni mindet, csak annyit mondunk, a város vállalkozóinak apraja-nagyja kivette részét a karnevál támogatásából, rajtuk kívül pedig szervezetek, intézmények, civil szervezetek és persze az önkormányzat is.

A rendkívül elegánsan, ősziesen díszített asztalok mellett sok üres hely maradt. Amit nem egészen értünk, hiszen ez a találkozó nem csak egyszerű gesztus, hanem alkalom a szombathelyi üzleti élet szereplőinek, a politikusoknak, a karneváli szervezőknek, kultúra és médiamunkásoknak egy kötetlen találkozóra, eszmecserére.

Az este alaphangját Peltzer Géza és Maggie (Horváth Margit) adta meg, finom szalonszenével, melyre elegáns hölgyek és urak lejtettek be a terembe.

Szommer Ildikó karneváligazgató megköszönte a támogatásokat, a továbbiakban pénzről - azaz hogy mennyibe is került a karnevál és ebből összesen menyivel járultak hozzá a támogatók - nem esett szó, annál inkább arról, mi lett ennek az eredménye: ezek szerint az eddigi legsikeresebb karnevált rendezték az idén, melyen 125-130 ezer látogató vett részt.

Az idei közvélemény-kutatás szerint nőtt a nem szombathelyiek aránya a karneválon: 22 százalék érkezett Vas megye határain kívülről, hét százalék Budapestről, két százalék külföldről, Ausztriából, Romániából, Németországból, Csehországból, Ukrajnából. Szlovákiából, Olaszországból.

Vacsora a karnevál szponzorainak

A programok közül a felvonulás áll a sikerlista élén, de népszerű volt a Ferences-kert, a színház és a koncertek is. A rendezvény a tavalyihoz képest két tizeddel jobb osztályzatot, 4,59-es értékelést kapott. Lleginkább a karnevál időpontját, tartamát, másodsorban a programok minőségét és a közbiztonságot, a tájékoztató kiadványokat értékelték jónak, viszont nem voltak megelégedve az ár-minőség aránnyal (vajon mire gondolhattak?), és a parkolási, közlekedési viszonyokat érte kritika.

Szabolcsi Gábor, a karnevál mögött álló alapítvány kuratóriumának elnöke a Ferences-kertet, a történelmi témaparkot ajánlotta a vendégek figyelmébe, úgy is mint kiváló helyszínt a rendezvényekhez, akár céges partikhoz is.

Az oklevelek átvétele után, melyeket előzékenyen kerettel is elláttak, hogy senki ne essen abba kísértésbe, hogy az asztalfiába dugja, kezdetét vette a borvacsora, remek borokkal és kiváló étkekkel.
.