Sok műhó - nem semmiért

2003.12.26. 21:45

Szombathely egyetlen szánkózásra alkalmatos dombját napok óta műhó borítja. Az emígyen keletkezett szánkópálya kétségkívül ötletes ajándék az önkormányzattól így téli szünet tájékán.

Műhó - SzombathelyTéli olimpia rendezésére valószínűleg csak Deutsch Tamás korábbi sportminiszter értelmezésében lenne alkalmas az Emlékmű dombján kialakított műhavas szánkópálya, de a szándék feltehetően nem ez volt, csak annyi, hogy egy újabb szórakozási lehetőséget biztosítsanak a vasi megyeszékhely lakói számára, különös tekintettel a gyermekekre. Ha már a természet nem volt oly kegyes némi igazi havat produkálni az ünnepek idejére.

A szándék dicséretes, mi több, célját is elérni látszik.

Ott jártunkkor, karácsony másnapjának délutánján körülbelül száz ember élvezte a műhó adta lehetőségeket, amelyek mellesleg nem sokban különböznek az igazitól. A pálya ugyan egy kicsivel kurtább a megszokottnál, a kevésbé letaposott szélén pedig gleccserszerű jég nehezíti a közlekedést, de mindez abszolút nem befolyásolja a téli örömöket.

A pálya este is ki van világítva, így még több embert és még hosszabban lehet kirobbantani a televíziók és számítógép monitorok elől.

A műhavazással azért kellett várni a karácsonyig, mert eddig túlságosan meleg volt az idő. A szórást már karácsony előtt elkezdte a Városgazdálkodás és a tűzoltóság azzal a berendezéssel, amelyet az önkormányzat tavaly vásárolt meg.

A szombathelyi műhó jó példa arra, hogy odafigyeléssel és viszonylag kis befektetéssel sok embernek lehet nagy örömet okozni.
.