Horoszkóp - 2006. december

2006.12.01. 11:54

A Kosok karácsonyra kicsit lassítsanak, a Bikák számára élvezetekben gazdag lesz az ünnep. Karácsonyi különszám.

 

Asztrológusunk nemcsak a hónap konstellációit vette figyelembe, hanem karácsony napjára külön horoszkópot állított fel minden jegy számára, ezért tanácsai fontos támpontot jelenthetnek az ünnepi készülődésben!

Kos (március 21. – április 20.)

Nagy elánnal kezdik a Kosok a hónapot, nem érzik, hogy energiáik elfogytak volna hónap végére, sőt a lendület egészen a karácsonyi ünnepekig, az év végéig kitart. Párkapcsolatuk harmonikusan indul a hónap során, de karácsony napjára elfogy a türelem, ám ha tudatosság és odafigyelés jellemzi kapcsolatukat, akkor az ünnep valóban a szeretet jegyében telik, de ha rengeteg tennivaló miatt kevesebb figyelem összpontosul szeretteikre, akkor bizony összezördülések zavarhatják meg az ünnep békéjét! Karácsony napján a Kosokra jellemző lesz az érzelmi telítettség, szívesen segítenek másokon, másoknak és könnyen beleélik magukat Karácsony misztériumába, ha hajlandóak kicsit megállni, a szokásosnál nagyobb türelemmel viseltetnek mások iránt.

Bika (április 21 – május 21)

Amilyen döcögősen indul a Bikák számára december, olyan szépen kiegyenesednek a sorok karácsony napjára. Kicsit kimerültnek érzik majd magukat, és az elképzeléseik sem várakozásaiknak megfelelően alakulnak, de az ünnepek alatt már sokkal jobban fogják érezni magukat. Megnyugszanak, maguk mögött hagyják belső feszültségeiket, de ennek ellenére képtelenek lesznek környezetük felé kimutatni érzelmeiket. Jövő évi terveik kitűzését lehetőleg hagyják januárra, most nem képesek reális alapon körvonalazni elképzeléseiket. Bika Urak vegyenek részt a karácsonyfa díszítésében, Bika Hölgyek nyugodtan rukkoljanak elő valami rendhagyó karácsonyi menüvel, így az ünnep a szem és száj számára kellemes élvezetek jegyében telik majd!

Ikrek (május 22 – június 21.)

Az Ikreket ellentétek, feszültségek jellemzik a hónap során. Munkahelyükön nem számíthatnak elismerésre, sőt akár állásuk elvesztésével is szembesülhetnek. A bolygók konstellációja nem jelent segítséget számukra, akkor sem, ha jogi útra próbálják terelni az ügyet, akkor ugyanis veszteségekkel kell számolniuk mind anyagi, mind presztízskérdésekben, ezért ha tehetik, a békés megoldások mellett tegyék le voksukat. Belső nyugtalanságuk természetesen rányomja bélyegét párkapcsolatukra, az otthoni harmóniára is, ha nem tesznek érte, a karácsony sem fog meghittséget hozni életükbe.

Figyeljenek társukra és környezetükben élőkre, hiszen komoly segítséget jelentenek azoknak, akik karácsony táján fordulnak hozzájuk problémáikkal, ráadásul segítik őket rádöbbeni arra, hogy mások náluk sokkal nagyobb gondokkal küzdenek.

Rák (június 22. – Július 22.)

A Rákokon már december elején úrrá lehet az ünnepi hangulat, teljes lendülettel vágnak bele a karácsonyi készülődésbe. Ennek hatására Karácsony napjára annyira elfáradnak, hogy a teljes kimerültség kerítheti őket hatalmába, és nehezen találnak rá az ünnep békéjére. Szinte menekülni vágynak valahova, ahol nyugodtan kipihenhetik magukat. Ne vállalják túl magukat sem a készülődés, sem az ünnepi ínyencségek elkészítése terén, és ha tehetik, menjenek el telelni, pihenni pár napra, kényeztessék magukat!

Oroszlán (július 23 – augusztus 23.)

Az Oroszlánokat kényezteti a hónap, még akkor is, ha hónap elején nem megy minden simán. Kapcsolataikban felmerülő félreértések karácsonyra teljesen a helyükre kerülnek, túlfeszített energiáik aktív tenni akarássá szelídülnek. Munkájukat elismerés kíséri és a két ünnepet a jól megérdemelt szabadság jegyében tölthetik. Egyedül érzelmeikkel nem tudnak mit kezdeni, nem szívesen mutatják ki érzéseiket, pedig tudják másoknak e milyen sokat jelente.

Nehezen tudnak ráhangolódni az ünnepre, most a realitásokra sokkal fogékonyabbak. Használják ki ezt a lehetőséget, mérjék fel az árukínálatot, tervezzék meg a karácsonyi vacsorát és szervezzék meg a karácsonyi rokonlátogatásokat is! Így részt vehetnek a karácsonyi készülődésben anélkül, hogy folyamatosan érzelmeiket kelljen bizonygatniuk!

Szűz (augusztus 24- szeptember 22.)

A Szűzek a hónap elején még úgy érzik, munkájukat nem becsülik meg, nem ismerik el de Karácsony tájékán akár kézzel fogható bizonyítékaik lehetnek az ellenkezőjéről. Pénzügyeikben kedvező fordulat állhat be, és a párkapcsolatukat a hónap elején megzavaró feszültségek teljes karácsonyi idillé alakulnak.

Energiáik ugyanakkor elfogynak, az ünnep tájékán teljes kimerültség lehet úrrá rajtuk, ezt megelőzendő kérjenek segítséget a karácsonyi készülődéhez, osszák fel családon belül a feladatokat! Így aztán az ünnepek alatt átadhatják magukat a jól megérdemelt pihenésnek, de komolyabb szabadságot, utazást nem érdemes tervezniük, csak akkor, ha számolnak néhány felmerülő nehézséggel.

Mérleg (szeptember 23 – október 23.)

A Mérleg jegy szülöttei a hónap kezdetén igazán a tenyerén hordozza a sors, karácsonyra azonban néhány kisebb kellemetlenséggel kell számolniuk. Munkahelyükön problémák merülhetnek fel, lehet, hogy a két ünnep között is dolgozniuk kell majd. Karácsonyra váratlan kiadásokkal kell majd számolniuk, és hiába a túláradó érzelmek, amilyen jól alakul a hónap elején a kapcsolat, olyan feszültségek, viták színesíthetik életüket karácsony tájékán. Ha tudatosan figyelnek életük ezen területeire, sokat tehetnek azért, hogy az ünnepi meghittség ne vesszen el! Figyeljenek másokra, és ha úgy érzik, segítséget nyújthatnak valakinek valamiben, ne várakozzanak, mutassák ki segítő szándékukat!

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók a hónap elején a hátuk közepére nem kívánják ezt a karácsonyi hajcihőt, nehezen hangolónak rá az ünnepre, inkább csak időlegesen, a karácsonyi megvilágítás, zene hatására keríti őket hatalmába az ünnepi hangulat! Tudatosan terveznek és látnak neki az ajándék keresésnek, bevásárlásoknak, bár komoly erőfeszítésükbe kerül kitalálni, hogy kit mivel lepjenek meg.

Érzelmeiket most háttérbe szorítják, Karácsony napján is harcolnak az érzelmeik megnyilvánulások ellen és észre sem veszik, hogy sokszor pont evvel árulják el a bennük rejlő mélységeket. Hangulati hullámvasút jellemzi őket az ünnepek alatt, jó és rossz kedv váltogatja egymást, ha segítségre van szükségük, beszélgessenek egy jót párjukkal, lelkizés nélkül, így a Szentestén nem fogják magányosnak érezni magukat!

Nyilas (november 23. – december 21.)

Az asztrológia és a sors tekintetében születésnapjukkal új év indul a Nyilasok életében. A következő hónap, sőt a következő év számos lehetőséget és változást rejt magában. Mind munkahelyi, mind családi állapotukban komoly történések várhatóak, a szokásos optimizmusukkal készüljenek fel a váltásokra!
Pénzügyi helyzetüket új alapokra helyezhetik és magányos Nyilasok ne hunyjanak szemet, ha rájuk tör a szerelem!

A karácsony az érzelmi telítettség jegyében telik, jól érzik magukat, átélik az ünnep jelentőségét és odafigyelnek másokra is, nem mennek el hidegen problémáik mellett, próbálnak segíteni. Barátaik, családtagjaik, ismerőseik számíthatnak segítő szándékukra!

Számukra itt a következő évi célok kitűzésének ideje, átlátják, és jól fel tudják mérni lehetőségeiket, adottságaikat, döntsék el milyen irányban haladnak tovább, mit várnak az új évtől és ezért milyen áldozatokra hajlandóak!

Figyeljenek párkapcsolatukra, most könnyen magányossá válhatnak, kössenek kompromisszumokat, lepjék meg párjukat apró dolgokkal. Ne legyenek öntörvényűek, ha nem veszik figyelembe mások akaratát és véleményét, könnyen kivívhatják környezetük ellenszenvét.

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok számára jól kezdődik a hónap, kapcsolataik jól alakulnak, szellemi tevékenységük felfokozott és egy kis energiáért sem kell a szomszédba menniük. Keresik barátaik társaságát, szívesen vesznek részt közösségi programokon, összejöveteleken, nem is beszélve a sporttevékenységekről, most igazán elemükben vannak. Ugyanakkor párjukkal szemben nem szívesen kötelezik el magukat, próbálják a saját útjukat járni, ezért akár konfliktusokba is keverednek, de komoly változtatásra nem gondolnak.

Karácsony napját sem az érzelmi töltet fogja jellemezni részükről, de a fa alatt mindenki számára ott lesznek az általuk vásárolt, alaposan átgondolt és kiválasztott inkább praktikus, mintsem romantikus ajándékok! Törekedjenek a társas kapcsolatokra, például bátran megszervezhetik a szilveszteri bulit, vegyék ehhez igénybe barátaik segítségét, vállalkozó kedvét, próbálják felszabadultan kezdeni az új esztendőt!

Vízöntő (január 21. – február 18.)

A Vízöntők a hónap elején még jól érzik magukat, úgy látják, mindent megtettek munkahelyükön, és el is ismerik munkájukat. Munkatársaikkal, ismerőseikkel ugyanakkor nem súrlódásmentes kapcsolatuk, felmerülnek itt-ott feszültségek, ellentétek, előfordulhat, hogy teljesen új alapokra kell helyezni egy-egy barátságot, munkatársi viszonyt, de nem okoznak komolyabb sérülést egymásnak és karácsonyra már minden probléma elsimul. Pénzügyi helyzetük kedvezően alakul, és ha jól osztják be energiáikat, az ünnepekre is marad tartalék, annak ellenére, hogy a hónap elején még nagyon fáradtnak érzik magukat.

Az ünnepi készülődés, díszek, díszletek hatására szép lassan ráhangolódnak a karácsonyra és részt vesznek az előkészületekben is, harmóniában, szeretetben várják az új évet!

Halak (február 19. – március 20.)

A Halak a hónap kezdetén még úgy érzik nem minden a várakozásuknak megfelelően alakult, pénzügyi nehézségeik adódhatnak és párjukkal szemben is előfordulhatnak összezördülések, ami akár szakítást is eredményezhet. Ugyanakkor van még energiájuk arra, hogy fordítsanak a helyzeten, és a karácsonyi mérleg már ennél jóval kedvezőbb, rájönnek, nem zártak rossz évet és a családi harmónia is teljes lesz, sőt pénzügyi helyzetük is kedvezőbbre fordul.

Viszont energiakészleteik addigra kimerülnek, és nem vágynak mozgalmas programokra, jobban díjazzák az otthoni meghittséget, pihenést, maximum barátaik társaságára vágynak. A jogi és hivatalos ügyeiket most bizonytalan kimenet jellemzi, nem számíthatnak a csillagok biztos támogatására, ezért ha tehetik, halasszák jövő évre ez irányú intéznivalóikat!
 

Horoszkóp

.