A rendőrség a Fibisz-ügyről

2004.02.09. 19:31

A pénteki sajtótájékoztató nyomán megkerestük a rendőrséget, hogyan is áll a Fibisz-ügy. Sok újdonsággal sajnos nem szolgálhatunk.

Ahogy az ALON is beszámolt róla, pénteken sajtótájékoztatót tartott Ágh Péter (Fibisz) és Marton Zsolt (IDF), ahol is arra hívták fel a közvélemény figyelmét, hogy nem lehet semmit tudni az ősszel kipattant Vas megyei Fibisz-botrány utóéletéről. Akkor szavazatvásárlásról, magánokirat-hamisításról és fenyegetésről szóltak a hírek, rendőrségi feljelentés is született, ám az ügyről később aztán nem lehetett hallani.

Az ALON már pénteken délután próbálta elérni a rendőrség illetékeseit az ügy kommentálására, ám akkor ez nem sikerült. Ma viszont írásbeli megkeresésünkre szintén írásban válaszolt a megyei kapitányság sajtóreferense, Szalai Ferenc rendőr-százados.

A rövid levélben Szalai Ferenc arról tájékoztatta a szerkesztőséget, hogy Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást az úgynevezett FIBISZ ügyben. A nyomozás során eddig még nem hallgattak ki a senkit sem gyanúsítottként, csak tanúként. A rendőrség az ügyről bővebb tájékoztatást - a nyomozás érdekében - nem kíván adni.
.