Médiafront: A szombathelyi rádión a sor?

2004.02.13. 21:33

Az MSZP szerint politikai okok miatt szűntetik meg a Magyar Rádió Szombathelyi Regionális Stúdióját. Információink szerint még nincs végleges döntés.

média háboru

Egy pénteki délutáni sajtótájékoztatón az MSZP azt a váratlan bejelentést tette, hogy információjuk szerint a Magyar Rádió (MR) vezetése megszűnteti szombathelyi stúdióját.

Szerintük az ok az ominózus Újságíró Klub beli beszélgetés, amelyen részt vett a stúdió vezetője, Komondi Péter is, s amelyen Orbán Viktort és a polgári köröket érintő kritikák hangzottak el.

Az MSZP szerint a Fidesz kicsinyes bosszújáról van szó.

Az Alpokalja-Online információi szerint egyelőre nem született végleges döntés a szombathelyi stúdió jövőjéről. Az biztos, hogy Komondi Péter szerződése február végén lejár, s a rádió vezetősége nem kívánja azt meghosszabbítani.

Az is biztosnak látszik, hogy márciustól a szombathelyi stúdió elveszíti mostani önállóságát. Vagy teljes egészében betagolódik a győri stúdióba, s afféle kihelyezett tagozatként működik tovább, a mostani munkatársak töredékét alkalmazva, vagy látszólag megmarad önállónak, de győri vezetés alatt.

Végleges döntés valószínűleg jövő kedden várható az ügyben, de az itt dolgozókkal hivatalosan csak csütörtökön ismertetik a jövőt.

Az MR vezetősége az átszervezést gazdasági indokokkal magyarázza.

Ugyanakkor a politikai döntés valószínűségét erősíti, hogy a szombathelyi stúdiót néhány éve adták át és a vidék legmodernebb stúdiójának számít.

Előzmények:

Magyarázatok: Az MSZP az okmányiroda- és a tévébotrányról
Komondi nem mond le - A Szombathelyi TV-saga folytatódik
.