"Az ellenzék meg röhög az egészen"

2004.03.06. 19:35

A vasi és a zalai szocialisták belharcával foglalkozik a Magyar Nemzet egyik szombati írása.

„Az ellenzék meg röhög az egészen” – idézi a jobboldali napilap egy magát megnevezni nem kívánó szocialista politikust, aki a Vas megyében kialakult helyzetet kommentálja.

A Magyar Nemzet összefoglalja az idáig történteket, az állítólagos roma beléptetéseket, Tóth Csaba és Szabó Bálint pártból való kizárását, fellebbezésüket, ügyük a párt országos egyeztető- és etikai bizottsága elé kerülését.

Az újság úgy értesült, hogy a kizártak örülnek annak, hogy ügyük az országos fórum elé került, mert szerintük a megyében elfogult koncepciós eljárás folyt ellenük, és ők is üzleti és hatalmi érdekeket sejtenek az ellenük irányuló támadások mögött. A Magyar Nemzet információi szerint a kizártak az állítják: nem volt tömeges tagbeléptetés, a romák nem is akartak belépni, csak valakik fizettek nekik, hogy ezt mondják.

Horváth Csaba, a Vas megyei cigány önkormányzat elnöke viszont csütörtökön azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: az egyik tanút Szabó Bálint és három társa megpróbálta lebeszélni a tanúskodásról. Szabó Bálint szerint viszont nem ez az első hamis tanúvallomás az ügyben. Szabó most azt is állítja, ez a tanú megtámadta a napokban a csepregi önkormányzat épületében; az esetről jegyzőkönyv készült.

Az újság szocialista forrásokra hivatkozva állítja, hogy a hét végi Zala megyei tisztújítást is a hatalomátvétel megakadályozása miatt tartják a szocialisták. A pártfoglalási akció mögött – ahogy Vas megyében is - ott is Leisztinger Tamás áll.

A Magyar Nemzet eredeti cikke
.