Online fordítóverseny: Végeredmény és ajándékok

2004.03.08. 18:09

Partnereinkkel még ősszel hirdettük meg fiatalok számára szóló online fordítóversenyünket. A végeredmény, az értékes ajándékok listája és a győztes fordítás most megtekinthető az ALON-on.

Mindenekelőtt gratulálni szeretnénk az összes versenyzőnek, aki végigküzdötte magát a hosszú és nehéz újságcikken. Íme a győztesek listája, mely eredmény Kappel Katalin, a Berzsenyi Dániel Főiskola Angol Nyelv és Irodalom Tanszék tanárának vezetésével végzett értékelés alapján készült.

Minden versenyző ajándéka egy-egy „Oxford Angol-Magyar Szótár Nyelvtanulóknak” az Oxford University Press jóvoltából, a kötetet postán juttatjuk el a versenyzőknek. Az 1-2-3. helyezett ezen kívül otthonába, a 4. helyezett két tanuló pedig iskolájába kapja meg - várhatóan kb. 8 hét - múlva az egyéves NEWSWEEK előfizetés alapján érkező érdekes olvasnivalókat tartalmazó újságot, mely a News Hungary Hírlapterjesztő felajánlása a résztvevők számára.

Az eredmények:

1.Soós Dorottya (Evangélikus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola, Kőszeg)
2. Krajczár Melinda (Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely)
3.Kovács Alexandra Barbara (Szombathelyi Közgazdasági Szakközépiskola)
4. Biky Gabriella - Plózer Enikő (Nagy Lajos Gimnázium Szombathely)

A legjobbnak ítélt fordítás olvasható az ALON e célra létrehozott aloldalán, ezen kívül Kappel Katalin felajánlotta, hogy előzetesen egyeztetett időpontban egy workshop keretében szívesen megosztja tapasztalatait, tanácsait a résztvevőkkel, amennyiben erre igény van.

Gratulálunk mindenrésztvevőnek a kitartásához, szorgalmához és teljesítményéhez, és további jó munkát, hasznos időtöltést jelentő - nyelvi - kihívásokat kívánunk!

A verseny szervezőinek nevében:

Wagner Anikó
The British Council English Teaching Resource Centre

Valamint az Alpokalja-Online szerkesztősége

A győztes fordítás és az eredeti cikk

.