Felhívás: termékbemutatós csalót keres a rendőrség

2009.11.25. 10:46

A Szombathelyi Rendőrkapitányság felderítő osztálya csalás miatt nyomozást folytat a képen látható tettes ellen.

 

 


A férfi a gyanú szerint még 2008. december 6-án egy szombathelyi étteremben ajándékozással egybekötött termékbemutatón ismeretlen nevű és 6 dobozból álló – dobozonként 30 üvegtégelyű – gyógyhatású folyadékot tartalmazó készletet értékesített egy szintén ismeretlen linzi cég megbízásából.

Egy szombathelyi lakos összesen 244.000 Ft értékben vásárolt tőle. A vevő a megrendelés során 30.000 Ft-ot előleget ki is fizetett, azonban a megrendelt terméket a mai napig nem kapta meg.

A termékbemutatón a fényképen lévő személy tolmácsolt és a bemutatót is ő tartotta.

Személyleírása: 25-30 éves, 170-180 cm magas, vékony testalkatú férfi. A haja rövidre nyírt, sötétbarna. Arca fehér, ovális, arcszőrzet nélkül. Ápolt, jó megjelenésű, a termékbemutatón fekete szövetnadrágot, fehér inget és nyakkendőt viselt, dohányzott.

A rendőrség kéri, hogy aki a bemutatott személlyel, tartózkodási helyével, elérhetőségével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 107-es segélyhívószámot, illetve a 06 (94) 521-196 üzenetrögzítős telefonszámot.

Ugyanezen a telefonszámokon várják azok jelentkezését is, akik a bűncselekményhez kapcsolódó, termékbemutatót tartó osztrák céggel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek.

.