Nőnapi meglepetés a 30Y buszon

2015.03.06. 15:30

Kiállításnézegetés helyett: a polgármester esete a sárga rózsákkal.

„Munkába állása” óta már hét kiállítás nyílt a 30Y buszon, melyek között volt sikeresebb, volt amelyik kevésbé mutatott irányt a kultúra felé. A mostani, szombathelyi nőket bemutató, vagy inkább a nőiességet középpontba helyező fotókiállítás helyi fotósok munkáiból válogat.

A kiállításmegnyitót úgy képzeltük el, mint korábbiakat, mikor a 30Y buszt egy kis időre kivonták a forgalomból és a sajtómunkások a zötykölődéstől megkímélve tudják fotózni, filmezni az eseményt. A pénteki megnyitó nem így telt: vártuk a menetrend szerinti 30Y buszt és kaptunk mellé újfajta vonaljegyet is. Az utóbbi jól jött, mert a felszálláskor már két ellenőr figyelte, jogosan szálluk-e a fel a Kultour-buszra.

Az elkövetkező 30-40 perc kellően instabilan telt, de mindenesetre megvolt a maga varázsa. Puskás Tivadar polgármester megnyitotta a kiállítást, majd több csokornyi sárga rózsát osztott szét a buszon utazó hölgyek között.

A nőnapi meglepetés jó ötlet volt, többen meghatódtak a kedves gesztustól. A virágnyelvbe most nem megyünk bele, csupán a figyelmességet értékeljük.

A kiállításra nehéz volt figyelni, annyira elvonta a figyelmünket a buszon rózsát osztogató polgármester, de a képeket egy hónapon keresztül mindenki szemügyre veheti. 

Például ezt:

A szombathelyi nő: Horváth Meggie Fotó: Czika László

Vagy ezt:

Fotó: Czika László

Lehet nézegetni a képeket. Nők között, a buszon, nőkről, nemcsak nőknek. A nő mosolyog, elvarázsol, dolgozik, sportol, anya és lány, asszony és nagymama. Néha csak a kontúrjai látszanak, néha csak a kezét figyeljük, néha csak a tekintetük ragad meg. Télen a hóban mászkálunk velük, tavasszal várjuk az első hóvirágot, nyáron olyanok, mint a napfény, ősszel belefúj a hajukba a Fő téri szél….

Szombathelyi nők. Mindennap találkozunk velük. Nőnapon még figyelünk is rájuk. Szeretik a bókot és a virágot. Van aki szereti ha fényképezik, van aki nem. Mi örülünk, ha látjuk őket. A buszon, fotón, a mindennapokban, otthon és a munkahelyen.

És most viszünk nekik virágot és nézegetjük a képeket – olvasható a kiállítás ajánlójában. 

 

.