Nyolcra nőtt az iszapömlés halálos áldozatainak száma

2010.10.11. 17:36

Újabb holttestet találtak a vörösiszappal elöntött Devecser határában, ezzel nyolcra emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma - közölte Dobson Tibor kármentesítési szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Az ezredes tájékoztatása szerint Devecser határában hétfő délután azt az embert találták meg, akit egy héttel ezelőtt elsodort a vörösiszap-lavina, a katasztrófavédők és a mentőegységek azóta próbálták őt felkutatni. A szóvivő közlése szerint több embert már nem keresnek.

Az MTI úgy tudja, a speciális mentők egy idős nő holttestére bukkantak.

Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlést követően négy holttestet találtak Kolontáron a mentésben részt vevő egységek. A kormányzat vörösiszap-tragédiáról beszámoló honlapja szerint egy 37 éves férfit, egy 73 éves nőt, egy 82 éves nőt és egy 1 év körüli leánygyermeket. "Az elhunytak halálát mindegyik esetben fulladás okozta" - írták. Ekkor még három embert kerestek: egy 76 éves és egy 85 éves nőt, valamint egy 73 éves férfit.

A halálos áldozatok száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Ezt követően az eltűntek közül megtalálták két embert holttestét pénteken Devecser határában.

A TV2 péntek esti híradója szerint egy idős férfi és egy idős nő holttestét találták meg, mindkét áldozat kolontári.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresték az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.
 

.