Nagyszabású programsorozattal ünnepel a Horváth Boldizsár Szakközépiskola

2015.02.11. 18:21

Számba vették az eddig elért eredményeket is.

A szombathelyi Horváth Boldizsár Szakközépiskola könyvtárában sajtótájékoztatót tartottak, melyen nem csak az iskola dicső eredményeit, de a mostani 125 éves évfordulóval összefüggésben álló programokat is megismertették a jelenlévőkkel. Kitértek a természettudomány, az informatika, az idegen nyelv és a sport területére is.

Nagyszabású programsorozattal ünnepel a Horváth Boldizsár

Sági József, az iskola igazgatója az eredmények sorát egy friss adattal kezdte, s büszkén jelentette be, hogy a Horváth Boldizsár az elmúlt évek eredményei alapján az ország összes középiskolája közül (leszámítva a gimnáziumokat) a 11. helyre került az Eduline összesítése alapján.

Ezt követően Bodáné Szendrő Mónika szólalt fel, aki a természettudományos eseményekről tájékoztatott. "Matematika, fizika és kémia versenyeken megyei szinten mindig ott vagyunk az elsők között" – emelte ki. Idén a 7. osztályosoknak rendeznek (évtizedes hagyományokra visszatekintő) természettudományos vetélkedőt, mely a víz világnapjához kötődik. A kétfordulós verseny második etapja március 18-án lesz, ahova a legjobb hat csapat jut be a nevezők közül.

Nagyszabású programsorozattal ünnepel a Horváth Boldizsár

Házi Gábor, Bodáné Sz. Mónika, Glavanics Krisztina és Fancsali András

Ezekhez a tantárgyakhoz kötődő második nagyszabású program pedig a 21. tehetséggondozó tábor a Balatonnál, melyet az iskola önerőből szervez. Ide az innovatív, tehetséges és szorgalmas diákokat várják – emelte ki Bodáné Szendrő Mónika.

Házi Gábor az intézményben zajló informatikaoktatásról beszélt. Az iskolában közismereti informatikát tanítanak heti két órában, a színvonalat a korszerű technikával felszerelt számítógépes labor emeli. Nagyon népszerű a gazdasági-informatikai képzés, melynek keretein belül lehetőségük van a diákoknak Erasmus-ösztöndíjjal külföldön szakmai gyakorlatot teljesíteni. Ezen kívül ECDL képzést is biztosítanak az informatika iránt érdeklődőknek – mondta.

Nagyszabású programsorozattal ünnepel a Horváth Boldizsár

Az informatika szerelmeseinek az iskola csapatversenyt rendez áprilisban. A pontos részletekről még egyeztetnek, de az érdeklődők az iskola honlapján követhetik figyelemmel az eseményt – tudtuk meg.

A Horváth Boldizsár Szakközépiskola működése óta jó kapcsolatot ápol a sportolókkal, egyesületekkel és sportkedvelő diákjait is támogatja – vette át a szót Fancsali András testnevelő. Vannak kiemelkedő szinten teljesítő tanulók, akik olyan sportágakban jeleskednek, mint a tánc, asztalitenisz, kalapácsvetés, kick-box vagy birkózás és természetesen diákolimpiákon is részt szoktak venni – hangsúlyozta. Évente két sporttábort rendez az iskola. Az egyiket mindig nyáron, a Balaton mellett (idén Fonyódon), ahol a diákok különböző strandjátékokkal ismerkedhetnek. A másikat pedig télen egy sítábor keretein belül.

A jubileumi évfordulóhoz idén két sporteseményt kötnek majd, egy sportnapot (1 óra aerobik, 2 óra kosárlabda és 5 óra foci) és egy 125 kilométeres biciklitúrát.

Nagyszabású programsorozattal ünnepel a Horváth Boldizsár

Képeslap a múltból

Végül megtudtuk: az iskola idegen nyelvi eredményei sem elhanyagolhatók. Glavanics Krisztina, az angol és német nyelvi közösség képviselője elmondta, hogy 2015 márciusában a 7. osztályosoknak egy vidám idegen nyelvi vetélkedővel készülnek. A múltba visszatekintve az intézmény büszke az oberwarti kéttannyelvű iskolával ápolt viszonyára, az úgynevezett Vasfüggöny-projektre, a jelenleg is működő nyelvi előkészítő évfolyamára, a németországi szakmai gyakorlatára és a minden évben megszervezett angliai tanulmányútjára.

Sági József igazgató kiemelte még, hogy az egész tantestület készül a jubileum alkalmából megrendezett gálaműsorra, mely az Aréna Savariában lesz február 19-én 17 órakor, s amely bemutatja az iskola múltját jelenjét és talán jövőjét is.

.