Hirdetés

Olasz varroda épül Zalaegerszegen

2010.04.07. 14:22

Közel 60 főt foglalkoztató varrodát épít a százszázalékos olasz tulajdonú DF Sport Ruházati Kft. Zalaegerszegen; a biciklisruházatot gyártó üzem alapkövét szerdán helyezték el a Déli Ipari Parkban.

Hirdetés

A varroda várhatóan 2010 júniusában készül el. A 160 millió forintos beruházás a telepfejlesztési pályázaton elnyert 80,8 millió forint uniós támogatással valósul meg - közölte az alapkő letételekor Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere.

Dario Zonta, a DF Sport Ruházati Kft. ügyvezetője elmondta; a város kedvezményes áron biztosította az építkezési telket a varrodához, és további segítséget nyújtott a pályázati anyag összeállításában és az engedélyek megszerzésében.

Hozzátette; a sportruházati cég 1998 óta bérel Zalaegerszegen telephelyet. A Zrínyi úton működő varrodában a korszerű, speciális gépekkel főként exportra dolgoznak, az itt készült sportruhák nagy részét Olaszországba szállítják. Az éves átlagforgalmuk meghaladja a 100 millió forintot, de az új telephely megnyitása és az átköltözés után szeretnék megduplázni a bevételt.

Gyimesi Endre beszámolt arról is, hogy a Déli Ipari Parkban a területek nagy részét már értékesítették, és az építkezések egy része is megkezdődött. A Zalavillszer Kft., a kőmegmunkálást végző Reneszánsz Kft., és a fém- és érc-nagykereskedelemmel foglalkozó Thyssenkrupp Ferroglobus már meg is kezdte működését.

A tulajdonosok további tíz területet is megvásároltak, de a 2008-ban kezdődött világgazdasági válság miatt néhány cég még vár a beruházásokkal.

A közel 27 ezer hektáros terület 2007 márciusában nyerte el a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán az "Ipari Park" címet. A terület munkahelyek teremtésére, kiemelt projektek végrehajtására is alkalmas, a befektetés ösztönző program keretében pedig a kis- és középvállalkozások működését szeretnék elősegíteni.