Hirdetés

St. Moritzban is lájkolhatják

2014.07.18. 12:45

Krk városa éjszaka is csábít.

Hirdetés

A Krk városban talált sírfelirat a „Splendidissima civitas Curictarum” - a krkiek fényességes városa - is a mediterrán életérzésről tanúskodik. Az óváros középkori hangulata, a pezsgő tengerparti élet minden évben vonzza a turistákat. A forró nappalokat, az éjszaka teszi igazán elviselhetővé, 21 -02 óra között zajlik az igazi élet.

Aztán 3 óra tájban minden elcsendesedik. Éjszakai sétára indulunk. A tengerparti sétányon nézelődők sokasága, percek alatt kész a műalkotás. A vételár leszurkolása után bárki az est nyertese lehet. A közeli „Casa del Padrone” előtti sétányon szinte minden szabadtéri bárszék foglalt. A DJ jól nyomja a zenét, csinos hölgyek lenge öltözékben szórakoztatják a nagyérdeműt.

Krk éjszakai élet

Fiatalok hangos nevetésére leszünk figyelmesek. Egy fa körül állnak, az meg „táncol”. A csoport egyik tagja adja fenn a magasban a ritmust. Aztán készül a közös fotó. Megegyezünk, hogy St. Moritzban is lájkolhatják.

A szűk sikátorok kövezete fényes, mindennap vikszolják a turisták cipőjükkel. A katedrális tornyán a kivilágított harsonás angyal. A szomszédos templom a város védőszentjének, Szent Kvirinnek a nevét viseli. A keskeny utcák közül a középén más színű kövekkel kirakottat érdemes választani. Ha nem figyelünk e jelre, könnyen előfordulhat, hogy egy privát udvarban találjuk magunkat. Történelmi köveken lépkedünk.

Lassan már pirkad, mi is nyugovóra térünk. A tenger is békésen pihen, csak a szellő mozgatja a nyitott ablakunkon a függönyt.

Szerző: György István Péter

Fotó: György Gábor István & György István Péter

 

Galéria