Európa Nap volt a szombathelyi Fő téren. 

Nem tudni, hogy a szombathelyieket mennyire foglalkoztatja az Európai Unió, de péntek kora délutánig csaknem kétezren látogattak ki a Fő téren megrendezett Európa Napra.

A kisebbek különféle játékokkal mérhették össze tudásukat és ügyességüket, a felnőttek pedig pénteken délután hat óráig EU-totón tesztelhetik tudásukat. A nyereményjáték fődíja egy kétszemélyes brüsszeli utazás. Ezért csak az alábbi tesztet kellett kitölteni. Önnek hogy menne?Nálunk kipróbálhatja, sőt a megoldókulcsot is megmutatjuk a fotósorozat legvégén.

Az Európai Unió tagországainak kormányfői 1985-ben elhatározták, hogy május 9. Európa Napként fog bekerülni a köztudatba. 1950. május 9-én ugyanis Robert Schuhman francia külügyi miniszter javaslatot tett, hogy az európai országok szén- és acéltermelésüket vonják közös irányítás alá. Ez jelentette tulajdonképpen az Európai Unió alapításának kezdetét. Május 9-én és a megelőző, illetve az utána következő napokon az Európai Unió valamennyi tagországában megünneplik az Európa Napot.

Galéria

.