A szentgotthárdi Opel gyárban működő Eurest étterem sikere

2014.12.10. 13:09

Az Eurest cégcsoport minden évben megválasztja a legjobb egységét az országban. Az idén – 2006 és 2010 után immár harmadik alkalommal – a cégcsoporton belül működő 80 egység közül a szentgotthárdi Opel gyárban üzemelő étterem lett az Év Egysége.

Az Eurest magyarországi leányvállalata 1992-ben alakult. Éttermeikben országszerte, naponta, huszonöt-harmincezer ember étkezik, és csaknem százezren igénybe veszik a cég szolgáltatásait munkahelyükön, kórházakban, oktatási és szociális intézményekben. A cég küldetése, hogy kiváló kiszolgálást és szolgáltatásokat nyújtva, vendégeik jóllakjanak, felfrissüljenek és kikapcsolódjanak az éttermeikben.

A szentgotthárdi Opel gyár éttermét 1999 óta működteti az Eurest, és ez idő alatt harmadszor nyerte el ez az egység az Év Egysége címet a cégcsoporton belül. A cím elnyerésének feltétele elsősorban a vevői elégedettség. A 2014 elején lebonyolított elégedettségi felmérés eredményei alapján az Opel dolgozói 99,4%-ban elégedettek az étterem és 98,6%-ban a kávézó szolgáltatásaival, valamint 83,3%-ban a gyár területén található étel- és italautomaták választékával. Természetesen egy egység csak akkor nyerheti el a kitüntető címet, ha a belső és külső szakhatósági ellenőrzéseken kiváló eredményt ér el, és minden belső előírásnak, adminisztrációs követelménynek megfelel.

A szentgotthárdi étterem vezetője, Schützenhoffer Antal szerint a siker kulcsa a vevőközpontúságban rejlik:

- Amióta csak a szakmában vagyok, számomra mindig is a vendég volt az első, mindent a vendég szemszögéből közelítek meg. Célom, hogy a vendég elképzeléseit valósítsam meg, vezetőként pedig az a feladatom, hogy olyan csapatot építsek, akikkel ezt a célt el lehet érni. Az Opel éttermében döntően ugyanazokkal a vendégekkel találkozom nap mint nap, ezért különösen fontos számomra, hogy mindig tudjak nekik valami újat nyújtani. Szakmai újságokból, folyóiratokból tájékozódom az újdonságok felől. Azon túl, hogy a vendégek érdeklődését igyekszem folyamatosan fenntartani, egyfajta gasztronómiai kultúrát közvetítek feléjük.

Az Opel gyár területén dolgozó, csaknem 1500 munkavállaló döntő része étkezik naponta az étteremben: reggel általában 350, ebédidőben 600, vacsorakor 150 vendéget szolgál ki az Eurest. Az Opel támogatja munkavállalói étkezését, ennek köszönhetően a dolgozók a piaci árakhoz képest jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak az étteremben, a kávézóban és az automatákból.

.