Hirdetés

Számítógépeket adományozott iskoláknak az Opel

2014.11.05. 19:34

Az iskolák között szentgotthárdi általános iskolák, gimnáziumok és szakiskolák vannak, de kapott a számítógépekből több zalaegerszegi, körmendi és szombathelyi műszaki szakközépiskola is.

Hirdetés

 Száznyolcvan számítógépet adott át a régió tíz régióbeli oktatási intézmény vezetőjének november elején Solt Tamás, a szentgotthárdi Opel gyár igazgatója - közölte az MTI-vel szerdán közleményében Dános András, az Opel Magyarország kommunikációs igazgatója.

    Tájékoztatása szerint az adományban részesült iskolák között szentgotthárdi általános iskolák, gimnáziumok és szakiskolák vannak, de kapott a számítógépekből több zalaegerszegi, körmendi és szombathelyi műszaki szakközépiskola is.

    Hangsúlyozta: a cég Európában, ezen belül Magyarországon is a gazdaság egyik meghatározó szereplője, gazdasági súlyának megfelelően a társadalmi felelősségvállalás a cégfilozófia meghatározó eleme.

    Hozzáfűzte: az Opel szentgotthárdi gyára régóta szoros kapcsolatot ápol a régió oktatási intézményeivel, szakemberei segítségével közreműködik a tanulók gyakorlati tudásának elmélyítésében, adományaival pedig hozzájárul a gyakorlati oktatás magas színvonalának fenntartásához.

    Emlékeztetett arra, hogy 2013 decemberében a Szentgotthárdon gyártott, legújabb generációs Opel motorokból adományozott a cég közép- és felsőfokú, műszaki oktatási intézményeknek.

    Hozzátette: az Opel Szentgotthárd számára a munkaerő-utánpótlás szempontjából kiemelt jelentősége van az oktatási intézmények támogatásának.

    A szentgotthárdi gyár folyamatos bővülése következtében, - a Flex projekt 2010-es indulása óta is - már több száz dolgozót vettek fel, a jövő év végéig pedig további 500 új munkatárs felvételét tervezik. A 700 milliós beruházással létesült Flex gyár sorain közepes méretű, benzines és dízelmotorok és kisméretű benzinesek gyártása zajlik. A rugalmas technológiának köszönhetően a különböző típusú motorok gyártására ugyanazokon a sorokon nyílik lehetőség.