Így ünnepelték a magyar olimpiai csapatot Budapesten

alon.hu

2016.08.24. 13:15

Már minden sportoló hazatért.

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet.

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kerül sor - ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ült -, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lépett.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

A magyar olimpiai csapat Rio de Janeiróból érkező repülőgépe landol a Liszt Ferenc-repülőtéren 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vízsugárral köszöntik a repülőgépet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hosszú Katinka úszó és férje, edzője, Shane Tusup. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar olimpiai csapat tagjai, miután megérkeztek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hosszú Katinka úszó (k) Cseh László (j) és Kenderesi Tamás (j3), valamint a magyar olimpiai csapat tagjainak köszöntésén Budapesten, a Syma Rendezvényközpontban 2016. augusztus 24-én. Balra Hosszú Katinka férje, edzője, Shane Tusup. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 Szilágyi Áron kardvívó (k) Budapesten, a Syma Rendezvényközpontban 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hosszú Katinka úszó érmeivel. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kozák Danuta kajakos (b) és Hosszú Katinka úszó érmeikkel. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakosok, Szász Emese párbajtőröző (első sor, b-j) Csipes Tamara kajakos, Hosszú Katinka úszó, Szilágyi Áron kardvívó (második sor, b-j) Cseh László, Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás úszók, (harmadik sor, b-j), Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Rédli András, Imre Géza, Boczkó Gábor és Somfai Péter  párbajtőrözők (negyedik sor, b-j).
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

.