Ezeknél a vállalkozásoknál bukkanhatnak fel a NAV ellenőrei húsvét előtt

2017.04.09. 14:57

Amit ellenőriznek: számla-, nyugtaadás, foglalkoztatás, áruk eredetei, online pénztárgép használata.

Vas megyében
Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére Vas megyében.
Az ellenőrzések a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az áruk eredetére irányulnak. Az ellenőrök folyamatosan vizsgálják a piacokon árusító adózókat is.

Zala megyében
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai április 10. és 17.  között fokozottan ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékeket értékesítő vállalkozásokat a piacokon, üzletekben és közterületeken.Elsősorban a  füstölt- és húsáruk, tojás,  édesség, ajándéktárgyak, valamint primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak az ellenőrök megjelenésére. Kiemelten vizsgálják a revizorok  a számla- és nyugtaadást és az alkalmazottak bejelentését, valamint és az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megyében
A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 10-től 13-ig fokozottan ellenőrzik a húsvéthoz kötődő termékeket árusítókat, a fagylaltozókat, vendéglátóhelyeket, valamint a piacokon, vásárokon értékesítőket.

A revizorok elsősorban a nyugtaadást és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Megjelenésükre munkaidőtől függetlenül, egész nap lehet számítani Győrben és a megye nagyobb településein (Mosonmagyaróvár, Sopron, Csorna, Kapuvár) is.

Komárom megyében
A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 3-a és 13-a között, a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan végeznek ellenőrzéseket, a megye jelentősebb piacain és az üzletekben, közterületeken értékesítők körében. Fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítók. Kiemelten vizsgálják majd a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, de forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Bács-Kiskun megye
A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó – és Vámigazgatósága munkatársai a húsvéti ünnepeket megelőző héten fokozottabban ellenőriznek a megyében, különösen a nagyobb városok (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Baja, Kalocsa, Kiskőrös)  piacain, vásárcsarnokaiban. Kiemelten vizsgálják a revizorok  a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét.

Baranya megye
Áprilisban Pécsett, Sásdon, Harkányban, Mohácson és környékükön, elsősorban a nyugtaadást, az alkalmazottak foglalkoztatását, valamint az online pénztárgép használatát vizsgálják, illetve forgalomszámlálást végeznek a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai. A húsvéti ünnepekhez kötődően keresett termékeket (például sonka, tojás, édesség, ajándéktárgyak) árusítók, valamint a piacokon, vásárokon értékesítők számíthatnak ellenőrzésre. A hónap folyamán székhelyellenőrzésekre is sor kerül. Az ellenőrzések elsődleges célja a szabálytalankodók kiszűrése, a valós forgalmi adatok megállapítása, az adózási fegyelem javítása, valamint a vásárlók és a költségvetés érdekeinek védelme.

Békés megye
2017. április 10-14. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan Békéscsabán, Tótkomlóson, Eleken, Medgyesegyházán, Sarkadon folytatnak ellenőrzéseket. A piacokon árusítók, valamint az üzleteket működtetők közül elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak ellenőrzésre. A vizsgálatok során a nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét ugyanúgy vizsgálni fogják a revizorok, pénzügyőrök, mint a pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket és az áruk eredetét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod megyei revizorai több hatósággal együtt összehangolt ellenőrzéseket fognak végezni a megyében, április 3-tól április 13-ig, a húsvéthoz kapcsolódóan. Elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, és primőr zöldségek árusítását végzők számíthatnak a revizorok megjelenésére. A vizsgálatok során a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az áruk eredetét vizsgálják, de forgalomszámlálásra is számíthatnak a vállalkozások.

Csongrád megye
A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 3. és 13. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti ünnepek közeledtével megnövekedett forgalmat bonyolító húskészítményeket, tojást, édességet, ajándéktárgyakat árusítókat. Kiemelten vizsgálják majd a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.

Hajdú-Bihar megye
Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 15. héten
A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/15. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

 

    április 10. hétfő:         Vámospércs

    április 11. kedd:         Balmazújváros

    április 12. szerda:       Létavértes

    április 13. csütörtök:   Hajdúböszörmény

 

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Heves megye
2017. 14. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében
2017. 14. hetében Heves megye területén piacok, vásárcsarnokok, kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. A NAV szakemberei elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, és a vállalkozások bejelentik-e az alkalmazottaikat.

Jász-Nagykun-Szolnok megye
A 14-15. hét helyszíni ellenőrzései
A 14. és a 15. héten elsősorban a piacokon, vásárcsarnokokban, közterületen értékesítést végzők valamint a Húsvéthoz kapcsolódó termékeket értékesítő vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre. A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják, de számíthatnak forgalomszámlálásra is a vállalkozások. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Nógrád megye
Tavaszi ellenőrzés-sorozat
Idén tavasszal is fokozott ellenőrzést tervez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2017. április 7. és 28. között a megye egész területén.

A vizsgálatok elsősorban a húsvéthoz kapcsolódó szezonális termékek, ajándéktárgyak, díszek, húsok, húskészítmények, zöldségek, gyümölcsök, édességek értékesítésével foglalkozó árusokat érintik. Ugyancsak ellenőrzésre számíthatnak a fizetővendéglátással, szálláshely-szolgáltatással, szépészeti és testedzési szolgáltatással, kisállat kozmetikával foglalkozó adóalanyok.

Az ellenőrök a bizonylat kiállítási kötelezettség és a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentési kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek jogszerű használatát, illetve a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják.

Pest megye
Kiemelt húsvéti ellenőrzések
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának operatív adóellenőrei 2017/14. hetében kiemelten ellenőrzik a húsvéti ünnepeket megelőzően a hús,- hentes áru; tojás; valamint az édesség értékesítéssel foglalkozó vállalkozásokat. A vizsgálatok a bizonylatadási kötelezett-ség teljesítésére, a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentési kötelezettség ellenőrzésére, az online pénztárgépek használatára, valamint az áruk eredetének vizsgálatára irányulnak.
Az ellenőrzések helyszínei:

 

    2017. április 10. (hétfő): Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Taksony

    2017. április 11. (kedd): Dunavarsány, Makád

    2017. április 12. (szerda): Apaj, Ráckeve

    2017. április 13. (csütörtök): Zsámbék, Budaörs, Budakeszi

 

Somogy megye
Húsvéti ellenőrzési akció Somogyban
2017. március 27-én kezdi meg három hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök.
A nyugtaadási fegyelmet, a foglalkoztatottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét vizsgálja a hatóság.
Emellett kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

 

    Füstölt- és húsárúk

    Tojás

    Édesség

    Primőr zöldségek

    Pékségek

 

Az akció keretében a környező megyék revizorai is végeznek ellenőrzéseket a megye területén.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei
A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/14. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

 

            április 10. (hétfő): Nyíregyháza,

            április 11. (kedd): Kemecse, Tiszalök

            április 12. (szerda): Nyírmada, Nyírkarász

            április 13. (csütörtök): Kisvárda

            április 14. (péntek): -

Tolna megye
Fokozott operatív ellenőrzések Tolnában 2017. április 4. és 15. között
A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik a húsvéti időszakra tekintettel megnövekedett forgalmat bonyolító hús- és hentesárut, tojást, édességet, valamint zöldséget és gyümölcsöt árusítókat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását, alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét.”

Veszprém megye
Operatív ellenőrzések helyszínei Veszprém megyében a 15. héten
A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei húsvéti akció keretében végeznek ellenőrzéseket az adózók jogkövető magatartásának támogatása, elősegítése érdekében az alábbi helyszíneken:

 

    április 10. (hétfő):         Balatonfüred

    április 11. (kedd):          Tapolca

    április 12. (szerda):       Veszprém

    április 13. (csütörtök):   Várpalota és környéke

Az ellenőrzések elsősorban városi piacokon, illetve kitelepüléseken várhatók. Az ellenőrzések a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségének ellenőrzésére, valamint árueredet ellenőrzésére irányulnak.

Az érintett adózói kör: virág és dísznövény, tojás, hús- hentesáru, zöldség-gyümölcs, vendéglátás. Forrás: nav.gov.hu

.