Hirdetés

Beköszöntött az ősz

Beköszöntött az ősz

2017.09.03. 16:27

Borult ég, eső, zápor, zivatar várható.

Hirdetés

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, keleten néhol zivatar is lehet, majd estére a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék, és szakadozottá válik a felhőzet.
Éjjel az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult marad az ég ismétlődő esővel, záporral, esetleg zivatarral.
A Dunántúlon, majd a középső megyékben tovább szakadozik, csökken a felhőzet.

Hétfőn az ország északkeleti részén többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar, estére jelentősen csökken a csapadékhajlam. Másutt gomolyfelhős, napos idő lesz néhol záporral. Vasárnap a megerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. Hétfőn az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 17 és 23 fok között valószínű.

Kedden többször erősen felhős lesz az ég. Előreláthatólag az ország déli tájain és északkeleten kisebb záporok is kialakulhatnak. A nyugati, északnyugati szél északon és keleten élénkül, erősödik meg. A többfelé 10 fok alatti hajnali hőmérséklet után napközben legfeljebb 20-25 fokig melegszik a levegő.

.