Hirdetés

Így bukott meg a hamis jogosítvány gyár

Így bukott meg a hamis jogosítvány gyár

2017.09.09. 11:10

Hamis papírokkal mások helyett vizsgáztak, ami közokirat hamisítás.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság  Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói elfogták azt a hét férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy rendszeresen segítettek vezetői engedélyhez juttattak arra nem jogosultakat.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozást folytat egy Pest megyei székhelyű autósiskola oktatója és hat társa ellen. Az autósiskola telephelyén tartott házkutatás során a nyomozók okmányhamisításhoz használatos eszközöket, hamis okmányokat és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint T. Zoltán 47 éves, M. Márton 26 éves, O. Attila 41 éves budapesti lakosok, K. Zoltán Károly 59 éves és G. Zoltán 45 éves szigetszentmiklósi lakosok, M. Attila 35 éves gyáli lakos és egy 34 éves kakucsi férfi 2017 februárjában és márciusában kilenc alkalommal segítettek vezetői engedélyhez jutni olyan személyeket, akik nem rendelkeztek a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges alapfokú iskolai végzettséggel vagy magyarországi tartózkodási hellyel. Az említett személyek helyett a KRESZ elméleti és forgalmi vizsgákon hamis személyi okmányokkal M. Márton és M. Attila jelent meg, és tett sikeres vizsgát.

A hét férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság  Korrupciós és Gazdasági​ Bűnözés Elleni Főosztálya közokirathamisítás bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

Ön most is átmenne a KRESZ-vizsgán? Játékos KRESZ-tesztre hívjuk!