Hirdetés

Riasztás - Csütörtökre több megyére első-, másod-, sőt harmadfokú a figyelmeztetés

Riasztás - Csütörtökre több megyére első-, másod-, sőt harmadfokú a figyelmeztetés

2017.09.20. 18:46

Több megyére első- és másodfokú, egy megyére a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adták ki.

Hirdetés

A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda kora este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: késő estétől északkeleten, keleten sokfelé várható eső, zápor. Nagy területen (főként az Északi-középhegység keleti részén és a Tiszántúlon) várható 20-40 milliméter fölötti csapadék, azonban nem egy helyen akár 50-60 milliméternél is több eső eshet.

 A sok eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplénre a legmagasabb fokú figyelmeztetést, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre. A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék miatt Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Kitértek arra is, hogy a Dunántúlon és északkeleten viharos szélre is készülni kell. Az erős szél veszélye miatt szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki - elsőfokú - figyelmeztetést.
 
Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 Celsius-fok között valószínű.

.