Hirdetés

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás

2017.10.15. 22:13

A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni.

Hirdetés

Vasárnaptól lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

A ponthatárokat várhatóan január 24-én hirdetik ki.
Közölték: a keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akiknek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettségük van, vagy legkésőbb 2018 januárjában megszerzik.


Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszerben lehet. Az e-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig kell rögzíteni, november 20-án 24 óráig pedig hitelesíteni, amit legegyszerűbben az Ügyfélkapun keresztül lehet - olvasható a közleményben.

A felvételi eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések megtalálhatók a www.felvi.huoldalon.

.