Hirdetés

Ekkor érkeznek meg az emelt összegű nyugdíjak

Ekkor érkeznek meg az emelt összegű nyugdíjak

2017.11.03. 12:00

A plusz juttatások, a nyugdíj prémium a normál nyugdíjjal együtt érkezik.

Hirdetés

A Magyar Államkincstár lett Magyarországon a pénzügyi kifizetések központja, annak következtében, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) beolvadt az államkincstárba, a szervezeti változás ellenére a nyugdíjak kifizetésében semmi nem változik majd - mondta Mészáros József, a Magyar Államkincstár újonnan kinevezett elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán. 

    Mészáros József a novemberi emelt nyugdíjak kifizetéséről közölte, hogy

a plusz juttatásokat - a nyugdíjak egy összegű kompenzációja,
nyugdíj prémium - az ellátottaknak
a normál nyugellátással egy időben kell kifizetni.

Akik a nyugdíjukat bankszámlára kérik, az ellátottak mintegy fele, ők november 10-én, akiknek pedig a postás viszi ki a nyugdíjukat, ők november 15-e és 26-a között kapják majd meg az ellátásukat - tette hozzá. 

Arról is beszámolt, hogy a novemberi kifizetések három elemből állnak: a normál ellátásból, az év elejétől számított egy összegű visszamenőleges kompenzációból, valamint a nyugdíj prémiumból.

Mészáros József a visszamenőleges kompenzációról közölte: a nyugdíjak 2017. január 1-jével 1,6 százalékkal emelkedtek, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptemberi előrejelzése szerint 2,4 százalék lesz a várható infláció, a kettő különbsége 0,8 százalék, ezt kell megszorozni tizenkettővel, ami 9,6 százalék.

Tehát mindenki az ellátásának a 9,6 százalékát kapja majd meg az év elejétől számított egy összegű visszamenőleges kompenzációban - mondta a MÁK elnöke.

.