Hirdetés

Új kezdeményezést indítottak a vendéglátósok

Új kezdeményezést indítottak a vendéglátósok

2017.11.11. 10:59

Szombaton nem csak Szent Mártont ünneplik a vendéglátósok.

Hirdetés

A Szállodák és Éttermek Szövetsége is csatlakozott a Márton-naphoz, emellett új kezdeményezést is indítottak: szombaton tartják a vendégszeretet napját.

Ínyenc libaételekkel és újborral várják a látogatókat országszerte legalább ötven szállodában. Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségnek elnöke a Ma délelőtt című műsorában elmondta, amellett, hogy szombaton Márton napja van, és habár a libalakoma a nap főszereplője, a vendéglátásban dolgozók a vendégszeretet napját is ünneplik.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségnek elnöke úgy fogalmazott, ilyenkor a vendégeknek megköszönik, hogy amikor elmennek pihenni egy szállodát választanak, és országszerte egy aprósággal igyekszenek ezt megköszönni.

Közel ötven szálloda csatlakozott a kezdeményezéshez országszerte, és mindenhol valamilyen kis ajándékot kapnak a vendégek, például egy pohár pezsgőt vagy kézzel készített bonbont és csokoládét kapnak a reggelihez. Könnyid László beszélt arról is, hogy a külföldiek most kezdenek megismerkedni Szent Márton legendájával.

.