Így változik az üzletek nyitva tartása szilveszterkor

2017.12.30. 09:05

Így változik az Aldi, az Auchan, a Penny Market, a Spar és a Tesco nyitva tartása.

December 31-én, vasárnap a boltok maguk határozhatják meg a nyitva tartást.

A kereskedelmi törvény alapján

január 1-jén, újév napján azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és üzemanyagtöltő állomások, továbbá a közforgalmú vasúti és buszpályaudvarokon, repülőtéren működő üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is üzemelnek.

A nyitva tartást fel kell tüntetni ha a szokásostól eltér és a vásárlókat arról tájékoztatni kell. 

Az Aldi december 31-én valamennyi üzlete 16 órakor zár.

Az Auchan december 31-én  a legtöbb áruházban rövidített nyitva tartással, 16 óráig várják a vásárlókat, a kecskeméti, a törökbálinti és a szolnoki áruház 14 órakor zár.

Penny Market üzletei december 31-én 14 órakor zárnak.

Spar üzletek: December 31-én két Interspar délután 14 órakor, míg 31 ilyen üzlet 16 órakor zár be. A Spar szupermarketek 12 és délután 14 óra között zárnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található üzlet kivétel, amely 22 óráig lesz nyitva.

Tesco ismertette: az ünnepek alatt egyik üzlete sem működik hosszabbított nyitvatartással, a kereskedelmi törvénynek megfelelően a hipermarketek 14 órakor zárnak, hasonlóan alakul a kisebb alapterületű boltok, szupermarketek és expressz üzletek, úgynevezett kényelmi formátumú áruházak nyitvatartása is, amelyekből 10 üzlet zárva lesz. 

A Tesco összes áruháza december 31-én hétköznapi nyitva tartás szerint nyit és 18 óráig üzemel.

 

.