Hirdetés

Hamarabb érkezik a januári családi pótlék

Hamarabb érkezik a januári családi pótlék

2017.12.17. 21:53

Korábban utalják a januári támogatásokat.

Hirdetés

Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin közölte, a posta december 15-én kezdte feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra.

Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

 

Az előre hozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusztámogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.

Az előre hozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést, és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – fogalmazott Novák Katalin.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.

.