Hirdetés

Szilveszter - ezek a legnépszerűbb úti célok szilveszterkor

Szilveszter - ezek a legnépszerűbb úti célok szilveszterkor

2017.12.29. 11:00

A szilveszteri foglalások átlagos költsége az idén megközelíti a 69 ezer forintot.

Hirdetés

Sorrendben Budapest, Eger és Szeged vezeti a legnépszerűbb belföldi úti célok rangsorát szilveszterkor a Szállás.hu adatai szerint, a külföldre utazók közül a legtöbben a lengyelországi Zakopanét és Krakkót, valamint Pozsonyt választják. 

A szállásfoglaló oldal szerdai közleménye szerint Budapest tavaly is az első, Szeged pedig a harmadik volt, Eger a negyedik helyről ugrott a másodikra. A tízes lista további helyeit sorrendben Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Zalakaros foglalja el. 

 

TOP 10 belföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

(zárójelben a tavalyi helyezése)

 

1. Budapest (1.)

2. Eger (4.)

3. Szeged (3.)

4. Hajdúszoboszló (2.)

5. Hévíz (9.)

6. Gyula (8.)

7. Pécs (6.)

8. Siófok (7.) 

9. Miskolctapolca (-)

10. Zalakaros (-)

A külföldi úti célok listájának 4-10. helyein lengyelországi és szlovákiai települések - többségében síközpontok - állnak: Wroclawot Dóval, Bialka Tatrzanska, Liptószentmiklós, Poznan, Újtátrafüred és Karpacz követi a szilvesztert magában foglaló napokon. 

TOP 10 külföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Pozsony

4. Wrocław

5. Dóval

6. Białka Tatrzańska

7. Liptószentmiklós

8. Poznań

9. Újtátrafüred

10. Karpacz

 

Kiemelték, hogy az előfoglalási adatok alapján a legtöbb szálláshely annak ellenére is teltházas lehet, hogy a csomagajánlatok akár 50 százalékkal is drágábbak az év végén. 
A foglalások átlagos költsége 13 százalékos éves emelkedéssel az idén megközelíti a 69 ezer forintot, csaknem minden ötödiket SZÉP-kártyával fizetik a vendégek - mondta a közlemény szerint Szigetvári József, a portál ügyvezető igazgatója. 
 A többség párban, családdal vagy nagyobb társaságban utazik, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre - tették hozzá. 
 A Szallas.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás 30 napra szól, a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forintba kerül, a legnagyobb utazó létszám 34 fő. 
A belföldi szállásadók sztárfellépőkkel, zenés műsorokkal, gyermekfelügyelettel várják a vendégeket, az éjféli koccintás és a tűzijáték a legtöbb szilveszteri csomagban alapprogramnak számít - olvasható a közleményben.

Vendégcsalogató sztárvendégek 2017-ben:

• Tolvai Renáta

• Détár Enikő

• Tóth Vera

• Marót Viki

• Janicsák Veca

• Kovács Kati

• PRINCESS együttes

• St. Martin

• Szandi

• Südi Iringó

.