Hirdetés

Razziázott a Nébih - Borzasztó állapotok egy házhoz szállítást végző cég konyhájában (videó)
Nébih

Razziázott a Nébih - Borzasztó állapotok egy házhoz szállítást végző cég konyhájában (videó)

2018.02.20. 15:36

Egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében jártak.

Hirdetés

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében. 

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság szakemberei az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta a hatóság, a forgalomba hozatalt megtiltotta és elrendelte a megsemmisítésüket.

A Nébih munkatársai az ellenőrzés során több mint öt tonna lejárt alapanyagot és félkész élelmiszert találtak, ezeket kivonták a forgalomból.

Ezenkívül a hely higiéniai szempontból sem volt rendben: 

  • A zöldség átvevő kapu előterében nyitott zsákokban  tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve.
  • A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt.
  • A húsátvevő helyiségben található kézmosó nem működött, mert vízellátással nem rendelkezett.
  • ​Az ételmaradék-, illetve az állatimelléktermék-elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. 
  • A cég két vállalkozással is szerződésben állt, amelyek felváltva szállították el az állati mellékterméket. Az egyik megbízott vállalkozás azonban erre nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

 

.