Hirdetés

Az Erzsébet-utalványokat eddig juttatja el a posta a nyugdíjasoknak

Az Erzsébet-utalványokat eddig juttatja el a posta a nyugdíjasoknak

2018.03.10. 13:37

2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt.

Hirdetés

Jövő héten kezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése.

2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője azt mondta, az utalványokat március 15-e előtt kezdik a címzettekhez eljuttatni értékküldemény formájában.

A cél, hogy

az Erzsébet-utalványokat április közepéig minden, belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa.

Az utalványokat először Budapesten, majd Pest megyében, utána pedig az ország minden pontjára eljuttatják, a cél, hogy az utalványokat április közepéig minden belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa.
A posta szóvivője hozzátette: az értékküldeményként érkező Erzsébet-utalványokat személyesen kell a postástól átvenni. Amennyiben ez nem lehetséges, a postás értesítőt hagy, amellyel a postán kaphatja meg a küldeményt az arra jogosult.

Panulin Ildikó elmondta még, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt négy darab kétezer forintos és két darab ezer forintos címletben kapják meg a nyugdíjasok.
A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap.  

.