Hirdetés

Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban

Új tantárgyat vezethetnek be az iskolákban

eduline.hu

2018.03.06. 21:23

A pedagógusképzést is érinti az új stratégia.

Hirdetés

Elképzelhető, hogy önálló tantárgy lesz az iskolák 7-10. évfolyamán a pénzügyi ismeretek – idézi az eduline.hu a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégiát, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium tett közzé a kormány.hu-n.

A pénzügyi ismereteket kötelező tartalomként fogják oktatni a 7-10. évfolyamon – szögezi le a dokumentum, amelyből az is kiderül, arról még nem született döntés, hogy ez önálló tantárgy lesz, vagy a diákok a többi tanórán tanulhatnak majd pénzügyi ismereteket.

A stratégia arra is kitér, hogy a 3-6. évfolyam „tantárgyi tartalmaiban” kötelező lesz a pénzügyi nevelés megjelenése, a matematikaórákon pedig növelni kell a „háztartási/pénzügyi” problémákhoz kapcsolódó pénzügyi matematikai feladatok arányát.

A pedagógusképzést is érinti a stratégia, a leendő tanároknak és tanítóknak kötelező lesz pénzügyi-gazdasági kurzusokra járniuk.

Kevés helyen oktatnak pénzügyi ismereteket

Pénzügyi  ismereteket jelenleg csak a szakgimnáziumokban oktatnak külön tanórákon, kötelező tantárgyként, más iskolákban – elvileg – a közismereti órákon jelenik meg a téma, de az intézmények úgy is dönthetnek, hogy a szabad órakeretből szakítanak ki heti 45 percet a pénzügyi ismeretek tanítására.

Az NGM szerint azonban kevés helyen döntenek így.

.