Hirdetés

11 megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

11 megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

2018.04.23. 12:52

Figyelmeztető előrejelzés kedd estig - mutatjuk hol kell felkészülni heves viharokra, zivatarokra. Már hétfő délutántól záporokra, zivatarokra készüljön.

Hirdetés

A kora délutáni órákig a kevés felhő mellett sok napsütésre számíthatunk, ezt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik.

A déli óráktól főként a Dunántúlon és az ország északi megyéiben várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 12, 16 fokra hűl le a levegő.

A kedd délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t.

A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 cm-t is meghaladhatja. Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat.

A kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, a késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Késő este a zivatartevékenység megszűnik.

http://www.met.hu

Kedden napközben a Tiszántúlon és a déli határ mentén zivatarok kialakulására lehet számítani.

 

.