Választás 2018 - Pécsett és Debrecenben is kormányellenes tüntetést tartottak

MTI

2018.04.15. 22:46

Szabad sajtót és valódi rendszerváltást követeltek.

Pécsett civilek, Debrecenben ellenzéki politikusok kezdeményezésére gyűltek össze kormányellenes demonstrálók vasárnap este új választást, szabad sajtót és valódi rendszerváltást követelve.

Pécsett a civilek által szervezett békés tüntetésen a szónokok bírálták a választási rendszert, "az ellenzék borzasztó állapotát", az egészségügy és az oktatás helyzetét, kiemelve azt is, hogy "Magyarország tovább megy Moszkva és Ankara felé", egyúttal összefogásra, illetve "a hazugság elleni harcra" szólítottak fel.  A résztvevők nemzeti színű, uniós és Árpád-sávos zászlókat, valamint saját készítésű transzparenseket is lengettek. Utóbbiakon új választást és demokratikus jogállamot követeltek.

Debrecenben, a református nagytemplom előtti Kossuth téren megtartott kormányellenes tüntetés szónokai új választást, szabad sajtót, valódi rendszerváltást követeltek. A Jobbik, a Momentum, az LMP, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt szónokai azt mondták, "mi vagyunk a többség", és ígérték, hogy nem adják fel a harcot, küzdenek tovább, a következő években megmutatják, hogy az ellenzéki pártok komoly kihívást jelentenek majd "Orbán rendszerének". A téren nemzeti, európai uniós és Árpád-sávos zászlókat lehetett látni.

A nap folyamán Brüsszelben is tartottak tüntetést.

.