Hirdetés

Új tantárgyat vezetnének be az iskolákban

Új tantárgyat vezetnének be az iskolákban

eduline.hu

2018.05.30. 22:07

A Magyar Orvosi Kamara is javasolja a tárgy oktatását

Hirdetés

A kötelező egészségtan-oktatás haladéktalan bevezetését kéri a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara, amely szerint 

a lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező

- írja az Eduline.hu.

A lakosság egészségtudatosságának és képzettségének hiánya nemcsak veszélyeztető, de jelentős gazdasági terhet is eredményező negatív társadalmi tényező.

Ezért haladéktalanul be kell vezetni a kötelező, Nemzeti Alaptantervbe illesztett, felmenő rendszerű egészségtan oktatást, kifejezetten e célra képzett tanárok bevonásával

– írják hozzátéve: e lépés eredménye évtizedes távon, de garantáltan milliárdokra tehető anyagiakban és az egészségügyi ellátórendszerre háruló teher csökkenésében mérhető.

A javaslatról az Eduline olvasói is megosztották véleményüket, a kommentek közül válogattunk:

A biológiába is bőven beleférne, ahogy a matekba meg a háztartásvezetés alapjai és minimális adózási vagy banki ismeretek, mert sajnos már ezeket sem hozza sok gyerek hazulról.

 

Mondjuk a papucsállatkákról tanultaknál jobban lehetne gyakorlati hasznát venni. És persze nem ez az egyetlen anyagrész, amit szívfájdalom nélkül kidobnék, és helyette az élethez szükséges tudást adnék át. 

 

Nagyon jó ötlet. Elszomorító, hogy mennyire tudatlanok az emberek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Képtelen a mai felnőtt generáció nagy része egészségesen táplálkozni. És mindez azért van, mert senki nem tanította meg őket rá és/vagy ezért nem is érdekli őket.

.