Hirdetés

Ennyiért lehet átlagosan egy garzont bérelni Budapesten

Ennyiért lehet átlagosan egy garzont bérelni Budapesten

Lakásbérlés Budapesten

MTI

2018.07.15. 19:47

Budapesten az új garzonok havonta átlagosan 125 ezer forintért adhatóak ki, ill. ennyiért bérelhető.

Hirdetés

Budapesten, hosszú távú lakáskiadásnál az új vagy újszerű garzonok havi bérleti díja átlagosan 125 ezer forint, a kétszobásoké 168 ezer forint, a háromszobásoké a 200 000 forintot is meghaladhatja, a díjak kerületenként és városrészenként jelentős eltéréseket mutatnak - közölte a Cordia Zrt. az MTI-vel. 

A közleményben Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója kifejtette, a befektető lakástulajdonosok szempontjából alapvető megtérülés, a vételár és a bérleti díj aránya is jelentős eltéréseket mutat. Bár a legmagasabb bérleti díjak általában azokat a kerületeket jellemzik, ahol az új otthonok négyzetméterára a legmagasabb, a vételárat mégsem mindig az itt elhelyezkedő ingatlanok termelik ki a leggyorsabban. A külső kerületi a területeken pedig a szűk bérleti piac jelenhet kockázatot.

Példaként említették, hogy a kétszobás lakások piacán a legmagasabb havi bevételt a Nagykörúton belüli lakások biztosítják, átlagosan 190 000 forintot, ám ez a legdrágább lokáció is, hiszen az új lakások átlagos ára meghaladja az 1 millió 100 ezer forintot négyzetméterenként.

A XIII. kerületben a Marina-parton a kétszobás lakások havi bérleti díja átlagosan meghaladja a 190 000 forintot, ugyanis az itt található lakások átlagos négyzetméterára eléri a 890 ezer forintot. A kerület angyalföldi részén alacsonyabb, átlagosan 145 000 forintos bérleti díjért adhatók ki a kétszobás lakások, miközben a lakások átlagos négyzetméterára 620 000 forint.

Arról is beszámoltak, hogy 2018. márciusában Budán az új építésű lakások átlagos négyzetméter ára 784 000 forint volt, Pesten pedig 709 000 forint.

Továbbra is az V. kerület a legdrágább, az itt található lakások négyzetméterára megközelítette a 2 millió forintot, ezt követi a VI. és a VII. kerület 900 000 forint fölötti átlaggal.

A VIII. és IX. kerületben 700 000 forintos, a IV. és a X. kerületben az átlagos négyzetméterár meghaladta a 600 000 forintot.
A Cordia Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője. A Cordia számos projekttel rendelkezik Magyarországon Romániában és Lengyelországban. Magyarországon jelenleg Budapest belvárosában, illetve a budai és pesti kertvárosokban vannak fejlesztései, 11 projektben kínál lakásokat.

.