Hirdetés

Továbbra is alacsony marad Diákhitel1 kamata

Továbbra is alacsony marad Diákhitel1 kamata

2018.06.22. 07:37

A Diákhitel2 kamatmentes.

Hirdetés

Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban, a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatmentes - tájékoztatta a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A szabad felhasználású Diákhitel-konstrukció esetében havi 15 és 70 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.
 

A közlemény szerint a kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetőek.
Másfél évtized alatt több mint 390 ezren vettek fel diákhitelt, a kihelyezett hitelösszeg pedig csaknem eléri a 334 milliárd forintot. Az adatok jelzik, hogy a Diákhitel Központ kulcsfontosságú szerepet játszik a hazai felsőoktatás finanszírozásában, és komoly segítséget jelent a diákoknak főiskolai, egyetemi tanulmányaik elvégzése során - hangsúlyozták a közleményben.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, valamint magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől. A forrásszerzés jelentős eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerződések, amely hosszú lejáratú források kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszik lehetővé a Diákhitel Központ számára.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a társaság számára - közölték.

.