Hirdetés

Ezek a legjobb balatoni strandok 2018-ban

Ezek a legjobb balatoni strandok 2018-ban

Legjobb balatoni strandok

2018.08.16. 08:57

A legjobb strandokon már a Wifi is alapszolgáltatás.

Hirdetés

Harmincnégy balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót - jelentette be Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke pénteken Balatongyörökön, a díjátadó ünnepségen.

A minősítést meghirdető szövetség elnöke hangoztatta: egyértelműen sokat fejlődtek a balatoni strandok. Balassa Balázs emlékeztetett arra, hogy közel 2 milliárd forint értékben valósultak meg, illetve még zajlanak strandfejlesztések a tó körül a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának köszönhetően. Sok település önerőből is fejlesztett, így egyre magasabb színvonalúak a balatoni fürdőhelyek.
 

A minősítés során a bizottság vizsgálta 

a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek.

Minősítették a strandi vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző, stb.) is.

A megmérettetésre az idén a tavalyinál eggyel több, 34 strand üzemeltetője jelentkezett, mindegyikük elnyerte a Kék Hullám Zászlót. A minősítő-rendszerben a zászlókon lévő csillagok száma tovább árnyalva jelzi a fürdőhelyek színvonalát.
 

A legjobbaknak járó, 5 csillaggal ellátott zászlót

 • Vonyarcvashegy Lidó strandja,
 • Balatongyörök Községi Strandja,
 • Gyenesdiás Diási Játékstrandja,
 • Szigliget Községi Strandfürdője,
 • Balatonfüred Kisfaludy és Esterházy strandja, kapta.
 • Alsóörs Községi Strandja,
 • Csopak Községi Strandja,
 • Keszthely Városi Strandja,
 • Balatonalmádi Wesselényi Strandja,
 • Balatonberény Községi Strandja és
 • Balatonföldvár Keleti Strandja


Négycsillagos zászlót további 15, három csillagost hat fürdőhely kapott.

Az idén öt különdíjat osztottak ki. A fővédnöki különdíjat, amit a legtöbb pontot elért strandnak ajánlott fel Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el.
 

A Balaton "Legzöldebb" Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

 A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke egy kiemelkedően teljesítő Veszprém megyei strandot jutalmazott, ezt a balatonudvari Fövenyesi Strandja nyerte el.

A Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnökének különdíját a Zamárdi Nagy Strand, Zala Megye Önkormányzata különdíját pedig a vonyarcvashegyi Lido Strand kapta.

.