Ezt a gyorsfagyasztott zöldségkeveréket viheti vissza a Lidlbe

Fertőzött gyorsfagyasztott zöldségek

2018.07.07. 16:47

Az Aldiba 13, a Tescóba és a Penny Marketbe 15 féle gyorsfagyasztott zöldséget vihet vissza, akár nyugta nélkül is.

Itt megtalálja, mely termékeket vihet vissza az - akár blokk nélkül is - az Aldiba, a Tescóba vagy a Penny Market üzleteibe. A baktériumfertőzés miatt az Aldiba 13, a Tescóba és a Penny Marketbe 15 féle gyorsfagyasztott zöldséget vihet vissza, akár nyugta nélkül is.

Július 05-én, csütörtökön fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt. 

Nagy valószínűséggel 2015 óta gyorsfagyasztott csemegekukorica és esetleg egyéb fagyasztott zöldség okoz járványt több európai uniós országban. A megbetegedéseket öt uniós tagállamban - Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban - rögzítették.

Gyorsfagyasztott termékvisszahívásról tájékoztatja a Lidl áruházlánc is vásárlóit:

A termékvisszahívás ezt a Chira Francia zöldségkeverék érinti. (www.lidl.hu)

A fogyasztók egészségének védelme érdekében az előállító elővigyázatosságból visszahívja azon Chira Francia zöldségkeverék, 1kg termékét, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 22.09.2018 és tételszám: L6 265
Minőségmegőrzési idő: 30.11.2018 és tételszám: L6 334

A visszahívás oka, hogy a termék egyik összetevője a Greenyard Hungary Kft. bajai üzemében gyártott sárgarépa kocka, ezért nem zárható ki, hogy a termék Listeria monocytogenes baktériummal szennyezett lehet.

A Listeria monocytogenes baktériumok gyomor- és bélrendszeri, valamint megfázásos tünetekkel járó megbetegedés kiváltói lehetnek elsősorban gyenge immunrendszerű fogyasztók, várandósok, kisgyermekek és idősek szervezetében.

Kérjük Vásárlóinkat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékek valamelyikéből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen megtérítjük.

A termékvisszahívás kizárólag fenti minőségmegőrzési idejű és tételszámú Chira Francia zöldségkeverék, 1kg termékünket érinti, a termék más minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.

A Lidl Magyarország Bt. a termék gyártója nevében elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Forrás: www.lidl.hu

Itt megtalálja, mely gyorsfagyasztott zöldségeket viheti vissza - akár blokk nélkül is - az Aldiba, a Tescóba vagy a Penny Market üzleteibe.


 

.