Hirdetés

Ne nyissa meg, ne kattintson rá, ha ilyen megtévesztő e-mailt kap!

Ne nyissa meg, ne kattintson rá, ha ilyen megtévesztő e-mailt kap!

2018.09.25. 19:27

Csalók próbálják az ügyfelek adatait ellopni.

Hirdetés

Az adathalászok az MKB Bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják az ügyfelek adatait kicsalni, ezért a pénzintézet óvatosságra inti ügyfeleit és a gyanús levelek törlését javasolja - közölte az MKB Bank Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a csalók a megtévesztő e-mailben arra kérik az ügyfeleket, hogy kattintsanak az e-mailben megadott linkre, amely egy az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépő oldal, majd ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.

Kiemelték, hogy az így megszerzett adatokat a csalók már a valódi banki felületen az ügyfelek tudta nélkül történő belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni.

 

Mindezek miatt az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket.

 

Amennyiben bármely ügyfél mégis megadta személyes banki adatait, az MKB Bank azt kéri, hogy azonnal vegye fel velük a kapcsolatot a +36 80 333 660-as telefonszámon.

Az adathalász támadások elkerülése érdekében a pénzintézet azt javasolja ügyfeleinek, hogy a napi ügymenetük során az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal a böngészőben elmentett hivatkozások között nyissák meg.
    Az MKB Bank megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket - olvasható a közleményben.

.