Hirdetés

Időjárás - Figyelmeztetést adtak ki keddre felhőszakadás miatt
MTI Fotó Mohai Balázs

Időjárás - Figyelmeztetést adtak ki keddre felhőszakadás miatt

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.09.03. 22:27

Lesz olyan terület, ahol akár egy havi átlagnak megfelelő csapadék is hullhat.

Hirdetés

További jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az elmúlt napokban heves esőzéseket okozó légörvény kissé kelet felé mozdul el. Ennek nyomán az ország északkeleti csücskét leszámítva, az eddig szárazon maradt területeken is várható csapadék. Újabb jelentős mennyiségű - néhol akár egy havi átlagnak megfelelő - eső hullik majd le.

Keddre virradó éjszaka is folytatódik a csapadékos idő, néhol csak csendesen esik majd, másutt szakadni fog az eső. Többfelé dörgés, villámlás kísérheti a zivatarokat. Kedden napközben csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Különösen a Dunántúl északi felén várható területi átlagban jelentős csapadék. A nappali felmelegedés keleten is mérséklődni fog.

Időjárás-előrejelzés, felhőszakadás kedden - Forrás: www.met.hu

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint kedden 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék és felhőszakadás veszélye miatt Budapestre valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyére, azaz az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szerdától várható ismét több napsütés, s ezzel együtt a hőmérséklet is emelkedni fog - hangzott el a videóban.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20-26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos északnyugaton viszont mindössze 18, míg az északkeleti határnál 27 fok is lehet.

.