Hirdetés

Pénteken ilyen időjárásra készüljön
pixabay.com

Pénteken ilyen időjárásra készüljön

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.09.27. 22:27

Jön a hidegfront. Mutatjuk, meddig tart még a vénasszonyok nyara.

Hirdetés

Az elmúlt napokhoz képest a hétvégén kevésbé lesznek hűvösek a hajnalok, de helyenként lehetnek fagypont körüli értékek. Napközben sok lesz a napsütés, a maximumok 15, néhol 20 fok körül alakulnak. 

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

 

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, legfeljebb az északi, északkeleti tájakon lehet kissé több a felhő. Hajnalra néhol pára, illetve ködfoltok kialakulhatnak. Csapadék nem várható. A délies szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 3-8 fok között alakul, a fagyra érzékeny területeken lehet ennél hűvösebb is. Talajmenti fagy már csak kevés helyen lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19-23 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás: met.hu

Szombaton csapadékosabb, szelesebb időre van kilátás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Szombaton kezdetben szórványosan, délután már csak néhol valószínű eső, zápor. A szél is többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban plusz 6-12, napközben 13-19 fok között alakul a hőmérséklet.
 

Vasárnap többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, délen lehet néhol több a felhő. Csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet plusz 2-8, a maximum 15-19 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.