Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Már azt is látni mikor érkezik az újabb hidegfront

Időjárás-előrejelzés - Már azt is látni mikor érkezik az újabb hidegfront

MTI/met.hu

2018.09.26. 11:07

Időjárás: Több mint nyolc fokkal volt hidegebb szerdára virradóra az ilyenkor szokásosnál.

Hirdetés

Több mint nyolc fokkal volt hidegebb szerdára virradóra az ilyenkor szokásosnál - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A reggeli értékek november közepének felelnek meg. Országos átlagban 1,5 Celsius-fok körül alakult a minimum, amely több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál.

A Nógrád megyei Zabarban mínusz 4,1 fokig csökkent a hőmérséklet, de másutt is előfordult fagy 2 méteres magasságban is. A több mint 110 éves napi rekord megdöntése kevésen múlt. Ezen a napon 1906-ban Dobogókőn volt a leghidegebb, akkor mínusz 4,2 fokig hűlt le a levegő.
 

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy a következő két éjszaka még hidegnek ígérkezik.
Csütörtök reggel is lehetnek mínusz 4 fok körüli értékek. A nappalok azonban egyre "kellemesebbek" lesznek, ugyanis átmenetileg jelentősen erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön már 20 fok körül, pénteken 20 fok felett alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton viszont ismét hidegfront érkezik.

Időjárás-előrejelzés szombatra, itt az újabb hidegfront - Forrás: met.hu

Átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan valószínű eső, zápor. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharossá fokozódik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

.