Hirdetés

Útlezárások, forgalomkorlátozások Budapesten október 23-án
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Útlezárások, forgalomkorlátozások Budapesten október 23-án

2018.10.20. 16:37

Van, amit már szombaton este lezárnak. A közösségi közlekedés menetrendje is változik.

Hirdetés

Rendezvények miatt jelentős változásra, korlátozásokra kell számítani Budapest több pontján október 22-én és 23-án, emiatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Már szombat este lezárják a forgalom elől az Andrássy út szervizútját a Vörösmarty utca és az Eötvös utca között, továbbá a Csengery utcát az Aradi utca és az Andrássy út között. Hétfő estétől az Andrássy út Oktogon és Kodály körönd közötti szakaszán, illetve az Eötvös utca, a Csengery utca, a Vörösmarty utca, az Izabella utca, a Rózsa utca és a Szív utca egy-egy szakaszán sem lehet közlekedni 24-én reggelig. Az Andrássy út harmadik, Kodály körönd és Hősök tere közti szakaszát 23-án 13 órától zárják le és este 8 óráig nem lehet majd ezen a szakaszon járművel közlekedni.
 

Hétfő reggeltől kora estig a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér közötti szakaszát, este 6 órától éjfélig pedig a Ben József teret is lezárják.
 

A korlátozások miatt 22-én délután módosított útvonalon közlekedik a 19-es és 41-es villamos, 7-es és 133E buszcsalád, a 11-es és 105-ös busz.

Rövidített útvonalon közlekedik a 47-es és 49-es, valamint az 56A villamos, a 39-es és 105-ös busz.

Október 23-án 13 és 17 óra között lezárhatják a kisföldalatti Vörösmarty utcai megállóját, ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül haladnak át az állomáson. Délelőtt biztonsági okokból a 2-es metró Kossuth téri megállóját is lezárhatják.

A 2-es villamos a Közvágóhídtól csak a Kossuth térig jár majd, emellett módosított útvonalon szállít utasokat a 15-ös és 115-ös, valamint a 105-ös busz.

Délután két szakaszra osztva jár majd a 76-os trolibusz, a 73-as jelű járat pedig ugyanebben az időben nem közlekedik.

.