Hirdetés

Halottak napja - A rendőrség javasolja, hogy még világosban keressük fel a temetőket

Halottak napja - A rendőrség javasolja, hogy még világosban keressük fel a temetőket

MTI

2018.10.31. 23:27

A rendőrség javasolja, hogy a lakosság sötétedés előtt keresse fel a temetőket.

Hirdetés

A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy mindenszentek és halottak napján lehetőleg még világosban keressék fel a temetőket - mondta Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője. 

Németh Ágnes arra figyelmeztetett, hogy a szürkület és a sötétség az esti fáradsággal együtt növeli az autóbalesetek kockázatát.
Megjegyezte: ebben az időszakban a gyakorlatlan, ritkán vezető autósok is a volán mögé ülnek, és az ő jelenlétük az utakon szintén fokozott odafigyelést igényel a többi autóstól.

A rendőr ezredes azt kérte továbbá, hogy a temetőknél mindenki úgy parkoljon, hogy autójával ne akadályozza a többi autóst. 
Kitért arra is: ilyenkor sok bűnöző is megy a temetők környékére, és az autóban hagyott mobiltelefon, táska könnyű zsákmány. 

Hozzátette: másodpercek alatt fel lehet törni egy autót, és hiába veszik észre az ott lévők a lopást, mert a jól szervezett csapatok tagjai kézről kézre adják a zsákmányt, amelynek így pillanatok alatt nyoma vész.

Németh Ágnes azt javasolta a lakosságnak, hogy lehetőleg zárt parkolóban hagyják autójukat. 
Hozzátette: a hosszú hétvégén sok lesz a rendőr és a polgárőr a temetőkben, és akinek problémája van, bátran fordulhat hozzájuk segítségért.

.