Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Csütörtökön visszakacsint ránk a nyár?

Időjárás-előrejelzés - Csütörtökön visszakacsint ránk a nyár?

2018.10.10. 23:03

Itt a friss időjárás-előrejelzés csütörtökre.

Hirdetés

A Kárpát-medencében csütörtök estig folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő sok napsütéssel, reggel helyenként ködfoltokkal.

Csütörtökön általában derült, csapadékmentes idő lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúlon, illetve csütörtökön a Dél-Alföldön élénkül meg helyenként a déli, délkeleti szél. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, hajnalra főként a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten ködfoltok is képződhetnek, melyek reggel, kora délelőtt feloszlanak. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de néhol ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21 és 25 fok között várható.

Pénteken is derült, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 5-13, pénteken 4-10 fok között alakul. A nappali maximumok pénteken 17-22 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is folytatódik a napos idő, csapadék nem várható. A szél szombaton napközben időnként megélénkül, vasárnap meg is erősödhet. A leghidegebb órákban mindkét nap 4-10 fok várható. Napközben szombaton és vasárnap is 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

.