Hirdetés

Időjárás-előrejelzés szerda estig - Vajon folytatódik a vénasszonyok nyara?

Időjárás-előrejelzés szerda estig - Vajon folytatódik a vénasszonyok nyara?

MTI

2018.10.09. 22:30

A Kárpát-medence időjárását a közelünkben elterülő magasnyomás alakítja.

Hirdetés

A közép- és dél-európai térségben továbbra is több fokkal az átlag feletti a csúcsérték. A Kárpát-medence időjárását a közelünkben elterülő magasnyomás alakítja; folytatódik az indián nyár (magyarul a vénasszonyok nyara)!

Időjárás-előrejelzés szerdára

Derült, néhol gyengén felhős, csapadékmentes idő lesz sok napsütéssel. Hajnalban az Északi-középhegység völgyeiben, a nyugati határ mentén foltokban köd képződhet. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú légmozgás, legfeljebb szerdán a Dunántúlon élénkül meg helyenként a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de a magasabban fekvő helyeken, belvárosokban, vízpartokon kevéssel 10 fok felett alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 25 fok között várható.

A további napok időjárása

Csütörtökön és pénteken is derült, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön 5-13, pénteken 4-10 fok között alakul. A nappali maximumok csütörtökön 19-24, pénteken 17-22 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is folytatódik a napos idő, csapadék nem várható. A szél szombaton napközben időnként megélénkül, vasárnap meg is erősödhet. A leghidegebb órákban mindkét nap 4-10 fok várható. Napközben szombaton és vasárnap is 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

.