Hirdetés

Vajon az utolsó októberi napon is szokatlanul enyhe időjárás várható?
pixabay.com

Vajon az utolsó októberi napon is szokatlanul enyhe időjárás várható?

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.10.30. 22:25

Időjárás-előrejelzés szerdára. Mutatjuk a részleteket:

Hirdetés

Az európai kontinens legmelegebb része 26, 28 fokkal a Dél-Alföld, a Vajdaság, Dél-Szerbia, illetve Albánia. Ezt egy ciklon okozza, amelynek középpontja az Alpok fő vonulatától kissé északra van.

Melegfrontja a Benelux-államokon és Lengyelországon át a Balti-tengerig, hidegfrontja pedig a Keleti-Alpokon és az Adria középső részén át Dél-Olaszországig húzódik. Utóbbi hidegfronton Olaszországban sokfelé fordultak elő heves zivatarok felhőszakadás és jégeső kíséretében. Ott, illetve a Balkáni hegyekben is több helyen mértek 50 mm feletti csapadékmennyiséget, de az Alpok déli oldalán 110-130 mm is előfordult.

Az említett hidegfront a Kárpát-medencén is átvonul, de közben jelentősen gyengül, majd szerdára már anticiklonális hatások érvényesülnek.
 

Időjárás-előrejelzés szerda estig

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás: met.hu


Többnyire napos idő lesz több-kevesebb gomolyfelhővel, de a Beregben csak este csökken a felhőzet. Elsősorban a Tiszántúlon fordulhat elő helyenként eső, zápor.

Éjszaka és szerda napközben általában kevés lesz a felhő, de éjjel foltokban köd képződik, ami szerda délelőtt mindenhol feloszlik. Csapadék ekkor már nem valószínű. A délies szél sokfelé lesz erős, a Fertő környékén viharos, majd holnapra veszít erejéből a szél, akkor már legfeljebb csak erős széllökések fordulhatnak elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16, 22 fok között valószínű.

.