Hirdetés

A hétvégén még marad a napos idő, de mikor számíthatunk változásra?
pixabay.com

A hétvégén még marad a napos idő, de mikor számíthatunk változásra?

Időjárási hírek

MTI/met.hu/idokep.hu

2018.10.12. 22:25

A hétvégén még biztosan marad a száraz, napos idő... de mikor számíthatunk változásra?

Hirdetés

Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem lesz, folytatódik a napos, száraz, késő nyáriasan meleg idő.

Szombaton is túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Éjszaka néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül.  

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu



A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul, a magasabban fekvő részeken és a városokban lesz az enyhébb, a fagyzugos helyeken pedig kissé hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 25 fok között várható.
 

Országos időjárás-előrejelzés vasárnapra

Vasárnap általában derült idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Az éjszakai, reggeli órákban több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 között alakul, elsősorban a magasabban fekvő helyeken lesz enyhébb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között várható.

Távolabbi kilátások:

Időjárás-előrejelzés a jövő hétre - Forrás: idokep.hu

Hétfőn is marad a napos, száraz idő, csupán a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők. Csapadék továbbra sem várható. Középen és a Dunántúlon többfelé élénk lesz a délkeleti szél. Hajnalban néhol előfordulhat talajmenti fagy, délután 20-24 fokot mérhetünk.

Kedden és szerdán folytatódik a vénasszonyok nyara, sok-sok napsütéssel, csapadék nélkül. A szél csak néhol lehet élénk. A hideg, helyenként párás, ködös reggeleket követően délutánonként 21-24 fokra számíthatunk.

 

.