Hirdetés

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Már látni mikor érkezik a csapadék
MTI Fotó Varga György

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Már látni mikor érkezik a csapadék

MTI/met.hu

2018.10.19. 22:28

Hajnalban foltokban köd képződhet.

Hirdetés

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását magassági hidegcsepp alakítja, majd szombat este észak felől hidegfront érkezik.
 

Időjárás-előrejelzés szombat estig
Éjszaka a Dunától keletre is megszűnik a csapadék, ugyanakkor elsősorban a Dunántúlon a derült vagy gyengén felhős ég alatt foltokban köd képződhet.

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu



Szombaton általában felhős égképre és néhány órás napsütésre számíthatunk, több napos óra a dunántúli megyékben lehet. Szombat napközben számottevő csapadék nem lesz, de estétől az északi, északkeleti megyékben gyenge eső, zápor már előfordulhat.

Az északi, északnyugati szelet szombaton már többfelé kísérhetik élénk széllökések, sőt szombaton a Bakonyban és a Zemplénben meg is erősödhet a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 fok közelében valószínű.
 

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra  - Forrás:met.hu

Vasárnap nyugaton változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten szórványosan, másutt helyenként kisebb eső, zápor lehet. Az északi szél nagy területen megerősödik, amely néhol hordhatja a port látásromlást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

 

.